Ny bättre dag

Annonser

Skickade ett meddelande till min vårdcentral igår. Den nya medicinen jag fick för högt blodtryck är inte bra för mig. Meningen var att jag skulle äta den i en månad och sedan kolla blodtrycket och njurstatus. Blev lite orolig när jag fick det brevet av min läkare, men tänkte att hon vet nog bäst. Under semestern har jag blivit mer och mer anfådd och svettats som en galning, har varit yr i bollen och illamående. Några av de biverkningar man kunde få av läkemedlet, sedan har det kommit till fler biverkningar.

Jag mådde så illa och hade svår halsbränna igår att jag tog fram bipacksedeln och läste. Det var definitivt dags att kontakta vårdcentralen. Tog inte mer än ett par minuter och en syster hörde av sig. Hon ville att jag skulle ringa klockan åtta nästa dag för att se om jag kunde få en akuttid. Dessutom skulle jag inte ta tabletten. Fick tid klockan tio idag.

Blev förvånad att det gick så bra att gå dit utan att pausa eller bli andfådd. Mådde inte illa heller. Wow! Jag åt tydligen den starkaste dosen av läkemedlet och den läkare jag träffade sade att hon brukar börja med en låg dos och se hur den fungerar. Eftersom jag har hästskonjure (vilket betyder att mina båda njurar sitter ihop som en hästsko. Dessutom fungerar endast en fjärdedel av njuren.) kanske man kan förstå att jag blev orolig när njuren kunde påverkas av läkemedlet. Nu fick jag kollat alltihop och väntar på besked om resultat senare. Jag fick också en låg dos av ett annat läkemedel som jag hämtade ut och tog när jag kom hem.

Behöver jag säga att jag mår sketabra. Ingen svettning eller andfåddhet. Jag har gått mer än någon dag tidigare och känner mig hur pigg som helst.

Det är viktigt att känna efter hur kroppen och knoppen mår.

Denna husbåt står i Roanne och jag tror att killen som har den bor i den. Det stod även en grill på taket bland all växtlighet. Så fin.