Som ett kinderägg

Annonser

Alla här nere i Frankrike var nog rätt spända på Mr Macrons tal igår. Han talade i 28 minuter och jag förstod inte mycket av det, men som tur är finns det de som gör det och bara några minuter efter talet kom en översättning. Synd att det inte går att översätta direkt på tv:n för tänk om google gjort en översättning? Det hade kunnat bli väldigt intressant.

Men i korthet kan jag berätta att det blev en förlängning av undantagstillståndet. Vi är ju i krig här nere mot coronaviruset. Sverige verkar köra sin vanliga stil. Man är neutral och vill inte kännas vid att andra är i krig och vissa dör.

Om jag är avundsjuk? Näe, det kan jag absolut inte påstå för jag gör som fransmännen litar på sin president. Han vet vad han gör och nu får vi avvakta hur läget är den 11:e maj då det kommer nya direktiv. Man planerar att öppna skolorna för utom universiteten och då ha mindre klasser.

Tyvärr är det så att alla restauranger och hotell inte får öppna förrens 11:e juli och det beror på att man inte vill få hit turister. Men jag känner med de svenskar som har B&B här nere och nu inte får inkomster. Eftersom vi inte får röra oss mer än 1 km från hemmet så är det svårt att hitta andra jobb som kan ge inkomster. Alla festivaler mm är inställda.

Men JR dristade sig bort till Brico idag och köpte cement. Det var kö och många köpte målarfärg. Det börjar bli tråkigt att bara sitta still och tänk så fina trädgårdarna och husen blir denna vår. Äntligen blir det gjort som legat och gnagt i flera år. Alla kan inte vara nöjd som Kuma och bara njuta av vädret. JR har ett nytt projekt på G och det är bra för han är lite som hajarna, om han inte håller sig i rörelse så somnar han. I och för sig gör det inte mig något om han sover men själv får han dåligt samvete. Varför vet jag inte för jag kräver absolut inte att han ska hålla på med något. Gamle Luther och honom måste jag göra något åt.

Det enda som är tråkigt är att vi inte kommit igång med vår pool. Men jösses det kommer fler somrar och även en höst då man kan gräva pool. Vi behöver ju hjälp till det och då måste folk få röra sig fritt, vilket inte är fallet just nu. Lite trist då det säkert skulle vara skönt för många att få ta sig för något och tjäna en slant. Men vi funderar på att köpa en uppblåsbar pool tills vidare för att ha i sommar. De har sådana bubbelpooler på Bricko. Vi får se hur vi gör för först ska vi ha tag i ett parasoll.

Skugga kommer att behövas när värmen kommer. Tror det tar ett tag till innan mullbärsträdet kan erbjuda skugga. Fast det kämpar på måste jag säga. Jag älskar träd. Den som sågar ned träd på sin tomt borde bötfällas. Här nere har man projekt för nyplantering av träd. Det behövs mer träd i världen. Älskar den delen i Sagan om ringen där träden  är med. Nu har vi fem träd i vår trädgård och en liten palm. Stackarn till höger dog för oss och vi kunde inte rädda det.

Säger som fransmännen ce la vie ce la guerre.