Ingenting gjort idag

Annonser

Enligt prognosen så skulle det bli lite svalare idag. Men nähä det gällde nog inte här. Att jag sedan inte mådde så bra redan från morgonen gjorde att det skulle bli en dag i stolen ute i skuggan. Jag har ju pollenallergi och tydligen är det ordentligt med gräspollen i luften just nu. Det gör att jag känner mig förkyld och nyser ofta. Men det får gå ändå.

Tur all tvätt är färdig och inget som jag behöver göra står på agendan. JR var och handlade med Mackan idag och jag önskade makrill från Bretagne. Det finns en massa olika smaker och det är så gott. Ett helt gäng hade han köpt och vi knäckte två burkar till lunch idag. Efter det mådde jag faktiskt bättre.

Jag övertalade JR om att det inte finns måsten när det är varmt och man bara ska vårda kropp och själ. Kuma är duktig på det och blev störd när traktorn körde ut på vinfältet och han måste se vad som hände. Men efter ett tag så var traktorn borta och alla vinstockar besprutade med något som jag hoppas inte är giftigt.

Turbo tog sig ett fotbad idag med och jag öste vatten över ryggen och huvudet på henne. När jag tänkte sluta tittade hon på mig och det verkade som att hon ville att jag skulle fortsätta, så då gjorde jag det. Kuma tittar inte ens på baljan så han försöker jag inte ens locka fram dit. Han hatar vatten både uppifrån och nerifrån.

Men vatten piggar upp och Turbo fann för gott att ge tiger en dust. Hon har troligtvis aldrig lekt med bollar så de förstår hon sig inte på, men andra leksaker gillar hon.

Nu blev ju inte leken så väldigt lång av förståeliga skäl då värmen tar på krafterna. Men hon var nöjd och vid 18.00 gick vi in. Dags för att sätta igång R2 D2 för tjänstgöring. Så nu har vi en behaglig inomhustemperatur och hundarna sover på svala golv.

Det tar några dagar innan vi vant oss vid sommartemperaturen men det kommer och sedan är vi mer som vanligt igen. Kan meddela att Grönsakstanten inte fått grinden lagad ännu och måste sköta öppning och stängning manuellt. Men det verkar som att manuck saknas och grindlagaren måste invänta på att den kommer. Håller tummarna att det blir snart.

Eli har en ståtlig coronafrisyr och går omkring med en vit man på huvudet. Sydfranskan har återigen börjat laga lunch åt sonen som hämtar den varje dag. Men hon håller sig inomhus för hon har en liten ac där. Suragubben fick en leverans av stolpar idag så nu har han ett projekt på gång.

Ja, det var väl allt. Eller Fimpan med familj är på besök hos… ja vad vet vi. Men de brukar vara borta var helg och jag tror att det är hos Askan de är. Fast det kan vara precis någon helt annan.