Trädgårdsliv

Annonser

Efter att JR kört med Mackan och bunkrat mat för veckan, hängde jag upp lakanen som var klara i tvättmaskinen. Lite molnigt på morgonen som byttes till sol ju längre dagen fortskred. Ännu skönare blev det när det blåste lite. Vet inte om småfåglarna har en utvald kamikazefågel som flyger mot fönstret när de är hungriga? Om jag är lite sen med att lägga ut bröd hörs alltid en duns på rutan. Men sedan aldrig under hela dagen eller kvällen. Eftersom jag tycker lite synd om fågeln brukar jag skynda mig ut och fylla på eras vattenskål och ge dem bröd. Idag blev det gammalt korvbröd som verkar vara populärt.

Eftersom dagen bjöd på ett behagligt väder låg hundarna ute i gräset. JR rättade till de cementplattor som låg lite snett inför mattköpet. Men det var för varmt att jobba idag tyckte han och då han var klar, tog han kompledigt resten av dagen. Vi placerade oss på trädäcket och lyssnade på sommarpratare. Jag skrev lite under tiden och det var så härligt.

Är det kanske höstblommor på trädet? Väldigt avancerade funderingar jag haft idag.

Jag tog in några blad från mullbärsträdet idag för att ha på spiselkransen. Ingen bra idé, för de slokade efter bara en kvart. Så morgondagens projekt blir att utse något annat som kan pryda i vasen. Usch ja, hur ska man orka med alla måsten? Får väl ta igen mig i stolen efteråt. Livet är just nu rätt sorglöst och rofyllt.

Känns lite konstigt då vi haft något hängande över oss i flera år. Då menar jag riktiga måsten som inte kunde vänta. Husvisningar,flytten, papper hit och dit med mera. JR är riktig bundis med postfröken här i byn nu. Så många gånger som han cyklat upp dit för att sända brev. Tur att han fick Svarta faran eller Teslan som han kallar sin cykel.

Om jag ska cykla får det bli Gamla Bettan som jag rastar. Ännu har jag inte gjort det för benet har inte varit så starkt. I år verkar det ha blivit mer att lita på. Vi får se. Jag går hellre ännu så länge och det är bra träning. Men då jag haltar en del tar ryggen stryk så det blir inga långa sträckor. Jag som brukade gå minst en mil om dagen med hundarna. Hm…..