Livet när det är som bäst

Annonser

Inget är väl bättre än när man vaknar av att solen skiner från en klarblå himmel? Ingen kylig vind idag och med tre grader varmare än i går var vi tillbaka till en svensk sommar. Det var bara att öppna dörren och Turbo var ju inte sen att lägga sig i gräset tätt följd av Kuma som anser att såhär ska det vara varje dag.

Nu hade jag ju min vipplardag och kunde inte sätta mig på trädäcket direkt. Sedan torkade jag av med de suveräna Carolin som håller dammet borta. Därefter har vi haft en god doft i hela huset. Ska väl ge ett tack till ”murvielklotter” som tipsade om dessa suveräna torkdukar. Tack!!! 🙂

Idag var det faktiskt skönast att vara på denna sida av huset. Just nu är solen så mild och smekande. Ljuvligt för stela leder säger både Kuma och jag. Nu har jag bestämt mig för att köpa fyra nya rosor till den gamla grinden.

Man blir glad av att se hur rosorna blommar.

Nya är på gång hela tiden. Härligt med dessa på hösten tycker jag. Älskar rosor och är så glad att ha fått nya att ta hand om. Som JR sade senast idag, vem hade trott att vi skulle flytta till Frankrike och bli rena rama trädgårdsmästarna? Men varför inte här finns ju så många förutsättningar för att få en fin trädgård. Klimatet inbjuder till det. Vi har ju börjat gå i långbyxor men förra året gick vi faktiskt i kortbyxor vid denna tid, så man vet inte hur nästa år blir.

Ser ni att det börjat titta fram gräs vid palmen? Jajamän, här växer det minsann. Bakom växer även den lilla busken som ska bli stor och den fula saken bakom ska bort i sinom tid. JR tänker skotta småsten de närmaste dagarna och sedan lägga jord så snart har vi åtminstone en trädgård utan småsten. Kanske blir det fler växter vad det lider men detta var lite av en tom kanvas och vi väntar in de växter vi har nu. Lummigt tänker jag mig och ni vet ju att min högsta önskan just nu är ett limonträd.

Man blir kanske lite såhär när klimatet inbjuder till att plantera allehanda växter som sköter sig självt. Citronträdet artar sig bra och verkar trivas så nu har jag stora förhoppningar inför framtiden. Sydfranskan frågade om vi skulle odla tomater, men varför när det finns en granne som har det? Förresten har jag nämnt att de smakar enormt mycket bättre här än i Sverige? Men det gör de och jag älskar ju tomater så jag lever i ett perfekt klimat.

Kan avsluta med att vi satt ute på trädäcket idag med. Utan parasoll i solen som var så varm och skön.