Pyssel hemma idag

Annonser

Matade tvättmaskinen med lite tvätt innan JR cyklade upp till bagaren. Härligt väder med +20 har vi haft idag. Det första JR gjorde efter frukost och morgonbestyr var att plantera vår nya rosenbuske. Jag valde en som såg rejäl ut och nu har jag stora förhoppningar på den.

Ser inte mycket ut för världen just nu men liten ska bli stor har jag bestämt. JR lät lappen med namnet sitta kvar men jag kommer nog klippa bort den så småningom. Har ju mina egna namn på blommorna.

Tror Turbo blivit lite av en linslus för hon ska alltid vara med på foto. Eftersom det finns så många rosenplantor just nu så tror jag att det är rätt tid för plantering av dessa. Först hade vi tänkt ha ett apelsinträd här eller kanske lime, men så läste jag om hur känsliga de är och kom fram till att dessa frukter kan jag köpa istället. Rosor är bra för mina kumquatar då de dra till sig insekter som pollinerar. Tror förresten att mitt citronträd kommer att klara sig men jag avvaktar ännu ett tag tills jag ser att det frodas där.

Med finväder bestämde jag mig för att börja klippa rabatter. Så nu är allt vid mina rosenbuskar nerklippt. JR har sågat brädor och så har vi mätt längden till staketet. Med hotet om nedstängning står vi startgroparna för att åka till Brico depå för att köpa ännu en sektion. Då har vi ca 4 meter och en månads jobb för JR. Byby fimpan och vi har en insynsskyddad trädgård. Vill ju kunna plaska i poolen utan publik.

Ja, det var vad vi gjort här i södra Frankrike idag. För två år sedan lämnade vi vår skånska by och JR skrev på pappren till försäljningen av huset vi hade där. Visst var det som att hoppa från tian i badhuset men vi kände att vi måste. Jag var inne på Ica Maxi och handlade lite innan vi körde mot Sibbarps camping. Vi visste inte hur länge vår vistelse skulle bli där. Vår fina vita Madame var med oss för diverse inköp. Vi sålde henne senare och nu rullar hon runt i Stockholm tror vi. Ja, så kan det gå man ändrar sig när man väl är på plats.