När livet känns harmoniskt

Annonser

Dags att göra rent golven idag då. Perfekt att ta itu med på en söndag enligt oss. De små känningar vi hade efter vaccinet är helt borta nu och nu är det endast de vanliga krämporna. Så vi vaknade efter att ha sovit utan alla konstiga drömmar vi haft den senaste tiden. Igår morse vaknade jag med en känsla av att jag hade glömt något. Den som gjort det vet hur borta man känner sig då. Hela dagen funderade jag på vad det var och tro inte att jag kom på det, utan fick såklart släppa det hela tillslut.

Idag har jag inte glömt någonting, men JR glömde att gå bort med vår gula tunna. Den som innehåller plast och kartonger. Därför fick han traska iväg med tunnan efter mörkrets inbrott. Tur han har träskor på sig ifall någon skulle hoppa på honom. Bara att sparka förövaren på smalbenet med en mohedatoffel. Jag kände mig trygg att det hela skulle gå så bra.

Igår firade vi att det kinesiska nyåret börjar, Tigerns år. Det innebär förändringar och jag hoppas att det bara blir bara bar sådana. Men säker kan man inte vara om det gäller saker och tings utveckling i världen. Som den evige optimisten jag är så hoppas jag ju ändå.

I morse när vi gick ut kunde vi se de snötäckta Pyrenéerna där borta. Senare idag var det för disigt och så är det oftast. Men i morse hade jag inte kameran med mig ut. Men bergen finns tro mig. Men jag och JR trivs bäst i öppna landskap, med bergen på avstånd. Jag kan berätta att topparna var snötäckta och det är snart sportlov här nere. Det barnen har att välja mellan är att åka till alperna eller pyrenéerna om de vill åka skidor. Vilken lyx. Till de som inte har råd ordnar byn resor och material för alla ska kunna få ha ett fint lov ute i naturen. Det brukar aldrig vara ungdomar eller barn som springer runt i byn under dessa lov.

Alla har inte föräldrar som har råd eller kan ta ledigt från arbete för att det är sportlov. Nu behöver ju inte barnen åka så långt vart det än bär hän. Själv sitter jag och bläddrar i trädgårdstidningar och är beredd att greppa sekatören för nu ska jag klippa ner rosorna. Så fort det blir lite varmare om nätterna är det dags. Det kliar i fingrarna att få börja vara mer ute i trädgården och smutsa ner fingrarna med diverse påtande.

Nästa vecka är det dags att göra en del inköp som förberedelse inför säsongen. Vi ska köpa jord. Låter inte det spännande?

Ha en fin måndag !!!