Kristi himmelfärdsdag

Annonser

När vi steg ut i trädgården efter en betydligt trevligare natt, kunde vi höra kyrkklockorna ring lite diskret. Vi hör dem lite då och då men de är verkligen inte högljudda. En ljum vind smekte våra kroppar och det var +26 vilket är en väldigt behaglig temperatur. Det steg nog ett par grader under dagen och vi som vistas i skuggan tyckte att det var så skönt. Jag duschade och tvättade håret så det kändes inte så badnödigt för min del och då avstod JR också från det. Han slapp ju dammsuga poolen och det få bli i morgon istället.

Istället tog vi tag i att först skära till och sedan sydde jag madrassen till Kuma. Vi fick ju en del madrass över då vi köpte en ny till soffan. Så nu har Kuma fått en ny fin madrass till sovrummet. Resten ska vi använda i husbilen då han har så svårt att hoppa upp i sängarna nu. Nu behöver vi inte släpa runt hans bädd som vi har i rummet. Här kastas ingenting som vi kan återanvända. Turbo sover i vår säng som vanligt.

Jag som trodde att min diplademia var död. Men här växer det så det nästan hörs. Felet jag gjorde var att inte klippa ner det vissnade i höstas eller tidigt i våras. När jag väl gjorde det och det var efter vår Sverigeresa så har det verkligen tagit fart här. Man lär sig så länge man lever eller hur?

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Vill inte väsnas med gräsklippare eller annat oljud då det är en röd dag här som dessutom är religiös. Men man går ju omkring och pysslar lite här och där. Härfågeln hoar för fullt och är nog glad att jag inte tvättat idag så den fått vara ifred. Men i morgon ska jag köra en maskin tvätt. Brukar tvätta kläder en gång i veckan så det inte blir för mycket. Jag valde ju en lite för liten maskin när vi köpte den, men det fungerar ändå. Men när det blir dags att byta ut den så blir det en med större trumma. Tills dess klarar jag mig med denna.

Oleandrarna blommar för fullt nu och det är så vackert. Tittade till mina rosor och om någon dag kommer nya blommor. Jag sparar kaffesump som jag ska strö runt rötterna på rosorna. Ett knep jag lärde mig från en dam som verkligen hade vackra rosor. Håller ohyra borta och färgen blir intensivare på blommorna sade hon. Jag tror henne för förra året hade jag flera fina rosor. Så jag hoppas på samma sak i år.

I dag har JR betalat räkningen till labbet som analyserat våra prov. Ett par hundra kronor för oss två så det var inte några stora slantar. Men de ska ju betalas och numera kan man göra sådant digitalt så det är en enkel sak. Frankrike har verkligen digitaliserats och det är som vanligt på både gott och ont. Men vi upplever att det mest är av godo.

I morgon är det vanlig vardag och då har vi tänkt klippa lite här och där. Vi får se hur det blir med den saken för nu kommer det bli ett par grader varmare än idag. Så ett dopp i poolen blir det med all säkerhet.