Flygande start

Annonser

Jag vaknar ju oftast först och så var det denna morgon. Väckte JR klockan elva och han morgnade sig. Då klingade det vid grinden. Jösses vilken fart han fick upp och på med shorts och tröja. Det var leveransen av vinkylen som skulle komma i morgon. I och för sig gjorde det inget för nu kan vi åka och göra våra inköp i morgon. Men jag tror inte JR uppskattade att få rusa upp ur sängen. Vi tycker nämligen om att vakna sakta och morna oss.

En del moln idag med och det verkar ha regnat en hel del inatt. Vårat trädäck hade fortfarande spår av det. Hög luftfuktighet idag med och lite vind som tilltog längre fram på dagen. Man blev svettig så fort man gjorde en ansträngning. Så det blev ett dopp direkt efter frukosten. En lite sen frukost då JR tog teslan till Super-U först. Men så skönt det var att svalka sig i +30 som det var i poolen idag. JR fyllde på mer vatten igår så det kylde väl ned den lite. Senare var det +31 då JR var tvungen att ta ett dopp. Återkommer till det senare.

JR fick för sig att just idag skulle en ny madrass göras till Mackan eller den ska ligga i husbilen men den är för Kuma. Ett riktigt skitgöra för vinden hade tilltagit och jag ville sitta ute då det var så skönt. Det var alltså jag som skulle sy ihop överdraget. Som det brukar heta i amerikanska deckarserier hostail witness, alltså motvilligt arbete från min sida. Något vittne handlade det ju inte om. Men jag gjorde det för Kumas skull och den är klar att användas.

Jag har tidigare föreslagit att JR skulle fästa gräsmatta på taket till lilla huset. Men han har tvekat och velat fram och tillbaka om hur han skulle göra då han var rädd att det kunde regna in. Inatt hade det regnat in och då blev det fart minsann. Gräsmatta hade vi ju över så den hamnade på taket. Kanske en försiktighetsåtgärd då jag satt på trädäcket och sydde under mycket fräsande. Att ha poolen mellan oss kändes kanske lite tryggt. Men visst blev det fint? Nästan lite som ett sedumtak.

JR gick ut med madrassen till Mackan och vi har en mycket nyfiken liten hund som absolut måste följa efter.

Lilla Turbo kunde vara lugn denna gång för JR körde inte iväg med Mackan. Han kom strax in genom grinden igen och nu ska återkomma till varför det blev ett dopp efter detta.

Efter att ha satt fast gräset på taket till lilla huset hörde jag ett plums och JR hängde över kanten till poolen. Han hade lyckats knuffa ned hammaren i vattnet och den skyldige får hämta hammaren. Jag kunde gjort det men var inte badsugen eller varm så JR anmälde sig som frivillig.

I morgon blir det en tidig morgon för oss då provtagningstanten kommer mellan 08.00-08.30. Ja, vi var ju tvungna att ta hembesök då hon inte skulle vara på vårdcentralen under hela dagen. Men efteråt blir det frukost och så iväg på en liten inköpsrunda.