Vi har ödlor i trädgården

Annonser

Lino har upptäckt att vi har ödlor i vår trädgård. Turbo var som besatt av dem då vi flyttade in här, tills hon lyckades fånga en och fy tusan så ont i magen hon fick. Sedan dess bryr hon sig inte om dem. Så det är väl bara att låta Lino göra samma erfarenhet misstänker jag. Men med jämna mellanrum sover han och Turbo får vara lös. Nu rusar hon inte runt men har chansen att sova precis där hon vill.

Vi har kopplet på henne när Lino är lös eftersom vi inte vill att de ska rusa iväg på baksidan om andra hundar skäller. Men nu har Turbo taggat ner ordentligt och är mer sitt gamla jag och då bryr hon sig inte om grannarnas hundar som skäller på allt. Ja, hon börjar bli sitt vanliga jag igen och det känns så skönt.

Man blir bara så trött mellan varven. Lino däckar gärna bland våra ben för han är en närhetsknarkare. Vi vet ju inte hur hans liv varit innan och han verkar vara i stort behov av närhet. Han ligger i JR:s famn varje natt nu. Nog för att han har sin fina bädd nedanför men okej det är upp till JR om han nu vill trängas med Lino. Turbo ligger korta stunder hos mig men föredrar att sova på golvet. Men på morgonen kelar vi och det tycker hon om.

Tvättade kläder idag och JR har skrubbat poolen och även satt dit en del plankor till trädäcket. Nu är det ett par plintar som ska ner och sättas cement omkring. Bygget fortskrider sakta och det är precis så vi tänkte oss att det skulle vara. Just nu njuter vi av sensommaren och värmen.

Helgen är här och med den lugnet. Vi har ju ingen stress då vi inte arbetar mer och att det är helg märker vi endast att affärerna är stängda på söndagarna. Sedan är det ju turerna med soptunnorna. Den gröna ska ut på torsdagar, den gula på söndagar och så den gröna igen på måndagen. Bra sätt att hålla koll på dagarna. Sedan vipplar jag och våttorkar på lördagar. Golven gör vi rent på söndagar. Låter det inrutat? Kanske men vi är faktiskt flexibla och är inte främmande för att ändra på dagarnas göromål. Men det gäller ju inte soptunnorna.