Vi leds in i en stor generalstrejk

Annonser

Väldigt tyst idag mot vad det brukar vara en måndag. Men det är faktiskt så att en stor strejk ska köra igång i morgon och en del ha startat redan idag. Så i morgon blir det väl ännu tystare. Någon som börjat bli tystare är Lino. Han iakttar mer och har kanske kommit på att allt inte är så farligt. Världen är inte farlig här på vår udde. Inte lätt för en liten kille att förstå som kanske aldrig haft en trädgård tidigare.

Men så stolt han är över sina domäner och patrullerar fram och tillbaka hela dagarna. Det gäller att ha koll på omgivningarna. Kanske har han förstått att folk får gå förbi på gatan där och även på vår lilla gata på framsidan.

Idag klippte jag ner blåregnet och nu hoppas jag på nya grövre grenar för blommorna behöver ordentligt med stöd. När det blir blommor vill säga. Men grönt blir det i alla fall som det blev förra året. Känns skönt att jag klippt alla växter som är mitt ansvarsområde. JR har förstärkt staketet mot vår lilla gata som saknade en liten del. Jag har även kört våra lakan i tvättmaskinen så nu hänger de på tork. Så duktiga har vi varit idag och naturligtvis har vi tagit det lugnt också.

Det är ju måndag och då ska man inte anstränga sig för mycket för det finns ju flera dagar som vi ska göra saker på innan det blir helg. Åh vad jag längtar efter mina nya oleander.

Så vi tar det lugnt och lunkar i fin takt genom dagen. +21 grader är inte helt fy skam idag. Vi har inte varit direkt kalla utan vi har njutit av solen som verkligen värmt upp oss. Nu har jag blivit ännu mer sugen på att göra trädgården klar inför sommaren. Men jag får lägga band på mig för i sinom tid så.

När kan jag sluta ha på mig sockorna? Jag längtar efter det också. Att ha fötterna i det fria och vifta med tårna är bara så skönt. Jag lovar att berätta när den dagen är här. Ofta blir det så att på dagen kan man vara utan men på kvällen blir det lite kyligt. Mina snickarbyxor är på upphällningen för tyget är så tunt nu. Ja, de har hållit i fem år snart så det är väl okej. Jag bor ju i dessa under största delen av vintern och förvåren. Nu har jag ett par som ligger på vänt och knappt blivit använda. Jag köper ju oftast två par när jag hittar något jag tycker om.

Alltså har vi en stor strejk i morgon men vi lär knappast bli påverkade eftersom vi inte ska nyttja vare sig bussar eller flyg. Vi kör väl lite strejk vi också och lutar oss tillbaka i stolarna ute på trädäcket.