Kliar mig i huvudet

Annonser

Jag kan skatta mig lycklig att mannen åtagit sig att göra både min och företagets deklarationer. Själv håller jag mig tyst och försöker störa så lite som möjligt. Vissa kommentarer och utrop från honom har fått mig att förstå att det är bäst så. Jag yttrar mig bara om han frågar mig om något och vet inte om jag tillför speciellt mycket i detta. Detta årliga gissel hänger alltid över en som en tung våt handduk och man drar sig alltid för att börja. Om datan inte krånglar så är vi snart klara. En nackdel med att bo på landet är att internet kan vara hopplöst ibland, åtminstone om man har telia. Jag har telenor i min data och den verkar fungera bättre.

Idag hoppar jag över trädgårdsarbete då min axel verkar öm. Det är så ovana rörelser man gör när man krattar och klipper buskar. Jag klippte ned snöbollsbusken igår och glädjande nog såg jag små gröna skott komma fram under allt det vissna. Den blir säkert lika stor och fin som alla andra år. Den blommar på sen sommaren och det med stora vita runda blommor. Jag har även sett att syrenbuskarna kommer att få blommor i år och det är jag glad över. Tydligen klippte jag ned dem i rätt tid förra året. Klipper man på våren så blir det inga blommor och även för sent på hösten kan vara dumt.

Nu spanar jag på alla björkar, för att se när bladen får musöron. Då ska rosorna klippas ned. Jag älskar rosor och har några gula och röda, en rosa klängros som får små blommor som är så söta. På gaveln har jag två röda klängrosor som verkligen är vackra då de blommar. Framför huset har jag röda och vita små rosor som är så söta. Men det dröjer innan de börjar blomma. Flera år i rad har jag köpt orange tagetes till blomlådorna och de lyser verkligen upp. Sen är de väldigt tåliga och behöver inte så mycket omsorg. Ja, då vet ni vilka blommor jag kommer att ha i trädgården. Sedan är det bara gräsmatta eftersom vi har hundar som älskar att ligga ute och bara vara.

Ännu en solig dag

Annonser

Det är så tyst i byn på helgerna och man undrar nästan om alla åkt iväg någon annan stans.
De gör kanske utflykter till olika platser och bara är?
Vi har städat husbilen och ska testa att alla avlopp och kranar fungerar. En inventering av kläder och annat som behövs ska jag göra. Sedan kan vi åka på utflykt vi också. Det ser jag fram mot.