Men det blev ju bra

Annonser

Solen tittade fram tillslut och värmer så skönt. Vår gräsmatta har blivit klippt och det luktar så gott av nyklippt gräs.
Jag är också nyklippt och är riktigt nöjd med håret.

Har ordnat så de sista av pappas vanliga räkningar dras på autogiro. En lättnad när man blir äldre och inte går så bra. Nu slipper han ha det bekymret.

Nu ska vi äta farmors goda kalops och sedan är det stängt på kontoret för idag.

Inte sommarkänsla just nu

Annonser

De senaste dagarna har inte gett mig någon känsla av att det är sommar. Temperaturen har sjunkit till +15 och luften är kylig. Lite märkligt då det för en vecka sedan var rena rama medelhavsvärmen här. Men det är onekligen sommar om man tittar på kalendern, så det är bara att gilla läget. Så idag blir det varm tröja och sockor på så man inte fryser. Regnet har upphört och nu hoppas jag att det håller sig borta, så vi kan klippa gräsmattan ikväll. För i morgon ska vår andra gräsklippare ut på uppdrag och jag vet inte riktigt när vi får tillbaka den lilla. Den stora ska få vara kvar på platsen för klippningen, då det blir för hattigt att ta den hem och tillbaka varje vecka.

Men jag längtar till dagarna då man kan gå utan strumpor och barbent igen. För inte har väl värmen försvunnit för gott? Tror inte jag är den enda som tänker så just nu. Många har semester och har åkt till sommarställen eller campingar och barnen vill bada. Det gör de väl trots kylan men inte föräldrarna. När man är liten spelar oftast inte vädret så stor roll, man badar och leker ändå. Det är ju sommarlov och då ska man bada.

Själv tar jag ingen semester men vill ändå njuta av värme och sol. Sedan kommer hösten och vintern igen. Det värsta är nog mörkret tycker jag och nu tänker jag njuta av ljuset trots att vinden kyler kinden.