Snart klar

Annonser

Har hållit på att tvätta i två dagar nu och är snart klar med allt. Jag ville att pappa skulle få ombytt i sin säng och ett tunnare täcke när det är så varmt. Därför har jag en maskin tvätt kvar och sedan är allt klart. Känns skönt varje gång man tömt korgarna och det inte ligger tvätt i dem. Tror både mannen och jag har ett inre tvång att göra klart saker innan vissa tidpunkter. Vi pressar oss själva mer än vad som är nyttigt. Därför ska vi tvinga oss att tagga ned och släppa saker som vi känner som måsten.

Hörde ett program på radion idag om att många planerar sin sommar för noga. Precis på samma sätt man gör på sitt arbete. Det finns inte plats för spontana aktiviteter utan varje dag är inrutad och först när allt är avbockat, tillåter man sig att t ex göra ingenting. Men då är det oftast redan kväll och man är för trött. Man blir sittande framför tvn som ett kolli. Igår pratade mannen om vad vi skulle eller kunde se på tv nästa vecka. Jag avbröt honom och talade om att vi sällan ser på tv under hans semester. Det fick honom att tänka till och visst höll han med. Vi är duktiga på att umgås med hundarna och varandra när vi tillåter oss till det.

Ett tag hade vi en tv-fri kväll i veckan, då vi läste och pratade. Det var så skönt att slippa en massa ljud från media. Istället satte vi på lugn musik och gissa om man sov gott efter det. Något vi borde ta upp igen efter sommaren då vi är avprogrammerade från tvn.

Spännande fynd

Annonser

Forskarnas fynd – tre superjordklot http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17023830.ab

Men vad gör vi om det finns levande varelser på någon eller alla planeterna? Det är inte säkert att de vill ha kontakt med oss. Vi har i alla tider funderat över hur rymden ser ut och om det finns annat liv därute. Varför skulle vi vara de enda?
Kanske finns svaret på någon av dessa planeter.