Våtvarmt

Annonser

Igår kväll var det ett riktigt skådespel på himlen och tillslut kom regnet. Det tackar Mr J för eftersom han skulle plantera lite växter idag. Men det är fortfarande fruktansvärt fuktigt i luften. Med sol på det har han svettats ordentligt och nu hägrar duschen.

Jag var med ut och pekade var växterna skulle grävas ner.

En av de nya lavendel vi köpte tidigare klarade sig inte och jag har tagit bort den. Idag är den ersatt med en annan större som fortfarande blommar. Nu ångrar vi oss lite att vi inte var till denna Jardine tidigare. Då hade vi haft stora lavendel i hela rabatten.

Men jag tänker som så att de små ska växa till sig. Nu låter vi det vara såhär och avvaktar på hur allt tar sig.

Det var tufft att gräva för Mr J trots allt regn. Men på baksidan var jorden mjukare.

Tyvärr var de stora pampasgräset tingat och det fanns endast dessa två mindre kvar. Men de ska väl växa till sig de också. Vi hade tänkt tre men nu har vi tänkt om lite. Det blir något annat där den tredje skulle vara.

Ett av gräset hade en inneboende och jag var tvungen att ta en bild på den. Nu är den någonstans i trädgården och det är trevligt.

Den lilla härfågeln går och pickar i gräset och Turbo ligger här inne och tittar på den. Vi har dörren öppen men hon bryr sig inte om fågeln, vilket är bra.

Snart har det gått ännu en vecka och än så länge tycker jag att hösten här infriat mina förhoppningar. Vi går fortfarande omkring i shorts och utan strumpor. Idag är det även linne som gäller.

Nu hoppas jag att tvätten ska torka när det är så fuktigt.