Fredagsaktiviteter

Annonser

Idag har vi lite molnigt och endast +25, så det har varit en del trädgårdsarbete. Mr J körde till vår Jardine i byn och köpte en ny oleander.

Det blev en med vita blommor på denna sida. I bakgrunden syns den lilla busken som börjar växa efter röjningen. De här stenarna ska Mr J ta bort. Jag har ingen aning om vad de haft dem till.

Hundarna var nyfikna och Turbo gillar att smyga i buskarna.

Två flickor gick på gatan nedanför och de var bevakade uppifrån.

Hoppas att pampasgräset växer till sig och får fina vippor.

Här blir det bra och då har vi fortfarande vår utsikt kvar. Det är roligt att se alla som kommer och handlar hos grönsakstanten. Men nu har hon stängt för denna säsong.

Det börjar se riktigt bra ut här på baksidan. Nu ska stenarna bort och sedan ska allt gammalt gräs krattas bort. Men det får bli en annan dag.

Idag har jag krattat på framsidan och det blev fem säckar med gammalt gräs och löv. Mr J har ju klippt här två gånger sedan vi flyttade in. Nästa år ska vi köpa en handjagare och då ska jag gå loss på gräsmattan. Visst kommer den bli torr och gul på sommaren, men på hösten /vintern /våren kan vi få en grön matta. Åtminstone får jag bort stickegräset som är hårt och gör ont att gå på.

Men jag ska även klippa baksidan. Här på framsidan ska vi ha poolen och staketet ska vi dra om så det blir öppet rakt fram. En uteplats och en pergola över den har vi tänkt oss. Tror att det kommer bli fint.

Nu känns det som att vi har en början och det bara är att jobba vidare. Men det gäller att stanna upp och låta allt börja växa och se hur det blir. Någon påtalade att oleander är giftiga. Det bekymrar inte oss eftersom varken vi eller hundarna tänker smaka på dem. Jag tycker att de är vackra.

Nu ska jag vila resten av dagen. Det bästa med att det är molnigt är att vi kan ha alla fönster vidöppna och då blir det så ljust och fint. När solen skiner är det alltid någon sida som vi måste dra ner jalusierna en bit.

Kan meddela att allt trädgårdsarbete utfördes av oss iklädda shorts och linne. Grannen med hönsen hejade på och verkar tycka att vi är trevliga. Vad hönsen tycker vet jag inte.