Sista november 2020

Annonser

Nu har vi genomlevt ännu en inneslutning som denna coronapandemi orsakat oss. Appen för att föra in tider och orsak uppdaterades idag. Lite mer frihet har vi fått men den tänker vi inte uttnyttja. Vi blir här hemma ett bra tag till. Men idag körde JR iväg till Super-U för ett veckoinköp. Efter att det varit blackfriday så var det inte särskilt mycket folk som handlade idag. Bra för oss även om det var rätt urplockat på hyllorna och så var hyllan med d-vitamin helt tom. Folk läser forskares och läkarnas råd. Vi har så det räcker ett tag till.

Våra små barn som leker i snön får även detta år leka hemma hos oss. Detta är en gammal bild och jag förstår inte riktigt varför barnen ser så groteska ut för i verkligheten är de riktigt söta. Jag fick dem av mamma för många år sedan och jag älskar dem. De inger glädje hos mig.

Jag har inte fotat idag men det blir mer hemmabilder i morgon. Vi har fyllt på förråden med apelsiner och nu mandariner som blivit riktigt billiga. Att vi fyllt på barskåpet med nya fin whiskyn och vinkylen med finviner behöver jag väl inte skriva om. Det är ju rea nu.

Denna syn är vi verkligen förskonade från och inget jag längtar efter. Fotot är taget 2015 i november och H kunde meddela att det snöat i Malmö i dag. Det har det inte gjort här. Vi har haft sol men luften har känts lite kylig. Så jag lade ut brödsmulor till småfåglarna när det var ljust ute.

Även detta en gammal bild men från detta år i november. En syn jag hellre vill ha utanför mitt fönster.

I morgon är det så första december och vi är på sista månaden av detta konstiga år. Plötsligt blev allt annorlunda och jag tror inte det blir likadant igen. Kanske en fingervisning att vara mer rädda om varandra och vår värld? Vi har det förträffligt här på vår udde i södra Frankrike och livet blir väl vad vi gör det till förmodar jag.