Livet på vår udde

Annonser

Hundarna har inte anammat vintertiden eller normaltiden så vi är uppe en timme tidigare än vanligt. Lino har fastat natten till idag och fått ris med avkok till middag senare idag. Han verkar må bättre och tyvärr har han nog magrat ett kilo. Men det ska vi ta igen så snart är han på g igen. Så nu blir det lite små fina portioner i början för att låta magen få lugn och ro.

Vi har haft rätt fint väder om än inte så mycket sol. Men det har varit skönt ute. Jag har pysslat lite inomhus som att koka ris och lite annat. JR gick ut och fortsatte sätta upp staketet och vi är mycket nöjda hittills. Det har blivit så bra men nu återstår min idé och den ska upp i morgon.

Jag gick loss på syrenen på framsidan. Den behövdes ansas ut så att det kan växa inuti. Fyllde en säck idag med och hoppas att det räcker annars får jag klippa lite i vår också. Men nu låter jag det vara för i höst.

Så kom vår rara sydfranska förbi då hon ville hälsa på Lino. Tror Turbo tinat lite också för hon ville gärna hälsa lite också. Det är så roligt att vi kan konversera en del nu och vi pratade om bygget vid vinfältet och även att det är halloween ikväll och hon kom med tips hur vi skulle undvika busande ungdomar. Så vi har förberett oss för eventuella angrepp. Men vi vet inte hur mycket man firar eftersom det är inte mycket pynt i trädgårdarna. Eller ingenting skulle jag nog vilja säga. Men vår sydfranska verkade veta vad man ska göra.

Det ska bli roligt i morgon när vi sätter på det gröna på staketet. Jag har vilat min högra arm idag då jag ska öppna min klipperia. JR behöver en klippning och jag tror att vädret tillåter en utesalong i morgon. Men annars ska vi inte göra så mycket mer än att vara utomhus.

Ny månad och det är november. Fasen det är snart jul och så har detta år gått. I morgon är Linus 9 månader och snart är spökåldern över vilket vi är tacksamma för. Han ser konstigheter överallt just nu. Det kommer en vinter snart och ett lugnare tempo i vår tillvaro. Vi planerar en del utfärder och promenader så det blir nog roligt för hundarna.

Vintertid, jaha

Annonser

Vi hade funderingar på hur Lino skulle ta sig an denna nya tid. Han struntade i det för han hade ont i magen. Tror JR var ute med honom sex gånger med början klockan sex/halvsju. Jag vaknar ju till varje gång men somnar om för att bara vakna efter en stund då Lino ville ut igen. Vid nio började Turbo dänga tassen i huvudet på mig. Då gav jag upp och vi steg upp för att börja dagen.

Stackars lilleman har varit trött idag och sovit en del. Men nog har det varit en del fart på pojken också. Så vi har tagit det väldigt lugnt under långa stunder. Gjort rent golven orkade vi ändå så nu luktar det väldigt gott inomhus.

Lite sol har vi haft idag och då blev det riktigt varmt. Nå vad pratade vi om där på trädäcket? Lite roliga minnen från vår ungdom och livet i Sverige. Det vi rätt ofta skrattar åt är JR:s pappa som hade en stående fras. Om någon kom på att man skulle åka utomlands eller göra något, sade han alltid: ”Man kan se det på tv”. Så det skojar vi om när vi pratar om platser vi aldrig varit på och det då vi har våra hundar. Skulle aldrig lämna dem till något hem eller sådant. Eftersom vi har och har haft rescuedogs finns det inte på kartan att de ska lämnas ensamma utan någon av oss båda. Men det är ett roligt uttryck enligt oss.

Ska även säga att JR:s mamma alias farmor såg till att de kom iväg på resor både i Sverige och utomlands. Det krävs en stark kvinna till det och det var hon.

Kan berätta ett roligt minne jag har då det var jag som gjorde bort mig. I Skåne där vi bodde i 18 år hade vi ett uterum på 30 m2 så det var stort. JR glasade in det efter att vi bott där i ett par år och då vår trädgård var mot sydväst, blev det rätt varmt i uterummet. Inte så lätt att ha växter där så det blev lyktor och figurer av olika slag. Men jag älskar ju växter så det blev x antal levande som jag tog hand om som små barn. JR byggde fönsterbrädor efter mitt önskemål. En del måste jag vattna genom att kliva in i vår bubbelpool som jag köpte. Nåväl nog med interiörfakta. Vi hade bord och stolar och på det ställde jag en väldigt naturtrogen pelargon.

Jag vattnade den flitigt tillsammans med alla andra växter. Den blommade och blommade hela våren, sommaren, hösten och även på vintern. Jag sade till JR att det är ju otroligt att pelargonen är så fin och blommar hela tiden. Då påpekade han lite försynt att den inte var äkta utan konstgjord. Med en titt i ytterkrukan kunde jag konstatera att den var full med vatten. Så där hade jag gått och vattnat en konstgjord blomma i flera veckor. Ja, JR fick sig ett gott skratt och jag bjuder på det.

Men här är det riktiga saker. För tre dagar sedan puttade jag ner popcorn i krukan där kottepalmen stod. Redan nu kommer det upp små skott. Den som jag planterade i marken har börjat vissna ned och nu väntar jag med att klippa ner den till våren. Har läst på och det är så man ska göra. Det roliga när man bor här i södern är att det växer så fort att man ser skillnad nästan för varje dag.

Nu ska vi se om hundarna greppat detta med vintertid tills i morgon.

Om en dag är vi i en ny månad. Detta med halloween har vi inte märkt så mycket av och ingen av våra grannar pyntar med pumpor eller andra saker. Vi hoppar över det och jag är nöjd med det.