Nu är vi klara

Annonser

Idag har vi helgdag här i Frankrike och alla affärer är stängda och alla är lediga. Något som inte förekommer i Sverige då landet verkar avkristnat totalt. Många av de helger jag växte upp med finns inte idag mer än till namnet. Igår var det halloween här och det är den 31:a som gäller eftersom alla skolor har ledigt en vecka före och en vecka efter. Vi fick inte någon obehaglig överraskning och det känns väldigt bra. Inget kladd i brevlådan heller. Så denna sk högtid har förflutit bra. Idag kändes det mer som söndag än tisdag och nu är man lite dagvill.

En trevlig överraskning fick vi idag.

Vår rara sydfranska kom med nygräddade crêpes och jag har sällan ätit så goda som dessa. Vi åt dem till lunch med björnbärssylt, skinka och ost. Hon tyckte nog att vi skulle ha något gott eftersom vi jobbat med nya staketet i två dagar. Lino är så glad i henne och pratar högt när han hör hennes röst. Till och med Turbo har tinat så pass att hon låter sig klappas.

Det är före och vår provisoriska anordning som inte är så stabil. När Lino ställer sig på bakbenen och lutar mot det så gungar det. Det är inte så fin längre utan ser mest tråkigt ut nu. Vi sätter upp det nya med tanke på Lino och att han kanske får mer lugn och ro. Nu ser han inte allt som händer på vår gata och behöver inte bry sig så mycket.

Så här ser det ut efter vårat arbete. Nya stolpar i marken och nytt starkare staket som inte töjer sig. En grön täckande matta som både dämpar ljud och håller damm borta. Finare med grönt tycker jag och detta var min idé som vi antog. JR blev också nöjd. Att vi har det lägre på slutet beror på att vi gärna vill se bodelsdörren till husbilen. JR har ett bra utkik från vårat fönster i dressingroom.

Vi har haft en underbar dag ute och lunchen åt vi ute med parasollet uppfällt. Meningen var att jag skulle klippa JR men vi prioriterade staketet och salongen får ha öppet i morgon. Det ska bli både varmt och en del som så jag hoppas att det stämmer. Glömde att sätta lakanen i tvättmaskinen så det är något jag måste göra i morgon eftermiddag. Alltid är det något.

Lillelördag snart då. Ha det så gott.