Värmen håller i sig

Annonser

Ännu en solig dag och jag förberedde mig för att vara ute. Idag tog jag ledigt för jag tyckte att jag behövde det. JR ville börja göra staketet vid brevlådan. Inte så mycket till staket då det håller på att ramla isär totalt. Det dammade ordentligt när han tog bort det.

Själva stängslet var inte heller någon större hit. Nu är det ju så att det inte syns så mycket under sommaren då mullbärsträdet skymmer det mesta. Nu är det nya staketet inte helt klart utan den ska bli färdig i morgon. Tror jag.

Jag har mest suttit vid trädäcket när jag inte servat med vatten och lite mellanmål. Jag har med andra ord haft det väldigt bra. Men solen var väldigt varm och jag fick hålla mig i skuggan. Det gjorde hundarna också. Men Lino tycker om att ligga i solen korta stunder. Turbo föredrar skuggan precis som jag. JR kunde inte välja utan fick vara där staketet skulle vara. Men vi har haft en härlig dag ute och jag har vilat min arm som inte är helt okej. Men med lite vila mellan mina olika projekt är värken inte så påtaglig. Helt bra får jag nog vänta med att bli.

Jag kan snart skörda lite kumquat då de snart är mogna. Extra tillskott av c-vitamin som kommer lägligt då vintern närmar sig, Det lustiga är att allt det söta och goda sitter i skalet medan fruktköttet är lite beskt.

Det märks att vintern närmar sig då luften är torr och mina läppar kräver lipsyl vilket jag har hemma just för denna årstid. Jag kör med hawaiian tropic som fungerar bra. Vår nya gaspanna fungerar perfekt och vi har inte mer än två element öppna för en temperatur av 24 grader varmt. Jalusierna isolerar bra och är som att vi har treglasfönster.

Dags att säga godnatt och så hörs vi i morgon.