Perfekt torkväder

Annonser

Jag har ju egentligen sjukskrivit mig och skulle leka lyxhustru hade jag tänkt mig. Så var det tänkt men det blir alltid en del justeringar och som icke anställd någonstans får man ändå göra något jobb. Men det var inte så krävande i första fasen. Det var att stoppa lakanen i tvättmaskinen som sedan fixade jobbet.

JR körde till Super-U för komplettering, sedan behövde han hämta ut en del av sina mediciner. Sist var han in på Weldon för att köpa det som han krävde köra Mackan för. Vi har ju en plan för den lilla kullen som inte är en så fin. Gissa om vi diskuterat och funderat hur vi skulle göra för att snygga till den. Men nu har min ursprungsidé blivit förfinad och jag kommer att bli mer än nöjd. Foton kommer i morgon eller när JR sätter igång ordentligt.

Vår duk på bordet ute har börjat gå sönder efter lite över två år utomhus. Så idag köpte JR denna som passar så bra in då vi ju har vårat spa-område här med palmer och poolen. Jag ville ha något med lite färg denna gång istället för det grå. Jag blev mycket nöjd.

Under tiden JR var och handlade så hängde jag upp lakanen ute och det blåste så mycket att jag trodde att jag skulle segla iväg med något av lakanen. Men torra blev de i både sol och vind som var perfekt för att hänga tvätt i. Vinden var väldigt mild så vi kunde vara ute trots den. Den avtog under dagen men lite blåst är bara skönt.

Tror att den enda som använder sig av denna trappa är Lino och JR vid vissa tillfällen. Jag gör det nästna aldrig då jag tycker att trappstegen är för korta och jag behöver kunna sätta hela fötterna på stegen. Men jag går på andra sidan rosenbuskarna där det endast är en liten lutning till uppfarten.

I morgon ska jag inte göra mer än bädda sängen säger jag nu. Man blir lätt övermodig när värken avtar markant och så tar man i och så är värken där igen. Men jag har lovat mig själv att ta det lugnare åtminstone denna vecka.

Ni skulle vara känna doften av denna ros. Helt fantastisk kan jag lova. Vad den heter har jag glömt. Men varsågod ni får denna bild på den.

Söndag och lite sovmorgon

Annonser

Vi satt uppe lite längre igår då det var Eurovision och det är roligt att titta på. I år hade ju Sverige en bra låt och en bra artist som är uppväxt i samma stad jag också växte upp i Västerås. Och som Loreen levererade, helt fantastiskt.

Idag har jag läst en hel del kommentarer från andra som tittade och en del tyckte att Finland borde ha vunnit då de hade tittarnas röster. Det är ju bara det att kommentatorn för Finland uppmande tittarna där att inte rösta på Sverige, vilken de följde och inte gav en enda röst. Så nu är jag ännu mer glad att Sverige vann. För övrigt tycker jag att det var Finlands svar på Sean Banan som skuttade runt, att killen sedan sjöng uruselt förbättrar inte saken. Men skit kommer igen Finland och det blir en ny Eurovision nästa är och då kanske svenskarna ger igen för gammal ost.

Lite trist väder idag och inte så skönt att sitta stilla utomhus. Men Lino höll ångan uppe och körde lite rejs med Turbo som mest tittade på.

Jag har haft ont i min högra axel idag, efter att jag snubblade igår kväll och tog emot mig med höger hand mot husväggen. Det hade regnat under kvällen och jag gick i sandaler där foten halkade ur. Nåväl jag har moppat golven och bytt lakan i sängen för man har ju två händer. Så nu ikväll känns det hyfsat bra. För er som inte vet så har jag skadat min axel på grund av en grannes katt. Detta hände i Sverige och Turbo gjorde ett ryck som orsakade mycket ont under en lång tid. Denna skada kan ta flera år att läka och av och till har jag vållat så att läkningen stannat upp och nu så gjorde jag det igen.

Vart gick hon? Turbo orkade inte leka mer och då brukar hon gå in en stund. Lino ville ju leka mer och jag var tydligen inte rolig idag. Satt bara och gnällde om min axel och var allmänt frusen. Så jag gick in och pressade apelsiner.

Som sagt är jag rätt duktig på att använda vänster hand och arm. Man lär sig kompensera när en arm måste vila. Så nu kan vi starta veckan med nyttiga c-vitaminer. För mig blir det en veckas sjukskrivning tror jag och JR tänker göra klart vid stubben. Så är våra planer just nu men det kan ju ändras efter nattens sömn. Allt är möjligt.