Lugn dag med vanliga sysslor

Annonser

Solen har varit lite skymd bland molnen idag så vi har inte haft en jobbig hetta utan det har varit behagligt väder. Lite svalkande vind har vi också haft. Jag har inte gjort så mycket mer än att småpratat med sydfranskan och suttit och läst en del. JR har pysslat med poolen och dammsugit den. Men så länge de jobbar med husbygget kommer vi att ha sand som flyger in med vinden.

De har hunnit en bra bit på huset nu och de jobbar ju endast på morgonen till förmiddagen så vi är inte direkt störda av något ljud. Vi och sydfranskan följer bygget med intresse. Fast naturligtvis hade det varit trevligare att ha haft kvar vinfältet som det var, men pengar talar som sydfranskan sade. Så är livet och vi får ju inte hus direkt inpå och har ändå en fin utsikt.

Tänkte faktiskt skriva lite om hur vi hamnade här och varför. Eftersom jag har fått många nya läsare vilket är väldigt trevligt så kanske en liten tillbaka blick kan ge mer information om oss.

Vi har sedan 2003 då vi köpte vår första husbil Pärlan en Hobby som gav oss en helt ny upplevelse av hur vi kunde resa. Vi hade under många år haft husvagn och känt att det inte riktigt var vår grej då många tittade snett på oss på grund av våra tre hundar. Vi har ju haft tre stora hundar i många år och när någon lämnat oss och gått över regnbågsbron så har vi skaffat en ny. Alla utom våra två första har och är omplaceringshundar i olika åldrar. Alla underbara på sitt egna vis. Då vi körde iväg med Pärlan på vår första semester skulle vi till Danmark och eventuellt Skagen. Men vädret drev oss söderut och vi hamnade i Normandie i Frankrike. Vi körde efter kusten och hamnade på invasionsvägen som gav oss en riktig aha upplevelse. Efter den resan så har vi rest runt i Europa men återkommit till Frankrike under de senaste åren.

Efter varje semester har vi längtat tillbaka. Men vi har även kört runt i Sverige och Göta kanal var en trevlig upplevelse. Västkusten körde vi ett år och även Östkusten. Vi hann även ta med ”farmor” min svärmor till Öland en sväng. Skåne har vi betat av ordentligt eftersom vi bodde där i arton år. 2016 bröt jag mitt ben och anklar rätt rejält och blev sittande i fyra månader då jag inte fick stödja på mitt ben. När sedan vintern kom och jag inte kunde gå ut för halkan bestämde vi oss för att nu var det dags att förändra våra liv. Vi gick i pension och började alla förberedelser. Lade ut vårat hus till försäljning och i slutet på 2018 blev det sålt. Så i januari 2019 hade vi sålt, slängt skänkt bort massor av våra saker och möbler. De vi ville ha kvar magasinerades hos en speditör tills vi hittat nytt boende i Frankrike.

Vi flyttade in i vår husbil Mackan som vi köpt 2006 och är den ultimata husbilen enligt oss. Den perfekta för oss. Vi stuvade in oss med tre hundar och bodde i tre veckor på Sibbarps camping tills vi var klara med allt pappersarbete och äntligen kunde köra över Öresundsbron. Vi bodde i husbilen under fyra månader tills vi hittat, skrivit på papper och fick tillgång till vårat hus. En vecka innan fick vi låta vår älskade Unkas somna in och det gjorde ont i oss att han aldrig fick komma in i trädgården. Så vi har haft två hudar sedan dess. Kuma somnade in förra året efter att ha fått tre år i trädgården som han älskade.

Vi fick turen att köpa Lino några veckor efter att Kuma somnat in och det var ett lyckat köp för bättre hund hade vi inte kunnat hitta. Ja det var en kort resumé på hur vi hamnade här. Men nu har jag utelämnat massor av känslor och uppförsbackar vi hade på vägen för det var en jobbig resa och om vi hade gjort om det hela så hade vi nog gjort lite annorlunda. Men det hela slutade lyckligt och som vi har det bra nu.

Men det är nyttigt med tillbakablickar ibland så man inte blir kaxig mot de som nu tagit steget att flytta. Man blir mer ödmjuk och hjälpsam när man tänker så. Men nu ser vi framåt Lino och kommer att ha en fin tid.

Ny dag i morgon och jag har ingen aning om vad molnen säger men vackra är de.