Juholt klantar sig igen

Annonser

Det tar tyrdligen aldrig slut på klanterierna från Håkan Juholt, nu går han  ut i en intervju och talar om att han förstört fästmöns liv. Jaha, säger jag men att vara tillsammans med en tjuv borde ha garvat honom. Han är själv journalist i grunden och säger att han borde förstått att hennes brott hade kommit fram.

Så nu undrar jag vem som förstört för vem. Jag har då ingen lust att rösta fram en statsminister som har en fästmö som är straffad. Då skulle jag skämmas något förskräckligt. Så Lille Fridolf, jag tycker att du ska fundera på om du vill vara tillsammans med henne eller om du vill försöka bli statsminister. Vi har dragits med Mona som hittade på olika slags fuffens, som i detta sammanhang är småpotatis jämfört med Juholts fästmö.

Nej, någon sådan statsministerfru vill inte jag ha. Antingen byter du fästmö eller så lämnar du partiledarplatsen till någon annan.

Utrikesministern angående mötet med Clinton

Annonser

Carl Bildt hade en gås oplockad med Hillary Clinton, men de kom överens om att lämna den bakom sig. Att sedan inte sluta med att sätta press på Gaddafi är de helt eniga om. Det vore som att sända en bukett rosor till honom. Att främja demokratin i mellanöstern är något båda sätter högt på agendan, samt att sätta press på ledningen i Syrien.

Slutligen dryftade de frågor om arktis som är viktigt för alla. Nästa möte blir om några veckor i den grönländska staden Nuuk.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/04/29/8549/

Clinton tackade för Sveriges insats

Annonser

Carl Bildt hade ett entimmessamtal med Clinton igår, som han tyckte var mycket konstruktivt. Det handlade om mellanöstern och nordafrika. Men också om situationen i Israel. Vilken ställning Clinton tar i enandet mellan hamas och fatha avslöjar inte Bildt.

Samtidigt skanderar Juholt från Sverige att någon förlängning av aktionerna i Libyen, kommer inte han gå med på. Även v är tveksamma till det. Miljöpartiet håller med socialdemokraterna.

Men Reinfeldt säger att Sverige har förbundit sig att delta i ett halvår och det ska man hålla. Han kan också tänka sig en förlängning. Att uttala sig på det sätt som Juholt nu gör är inte bra anser han. Vilka signaler ger det till övriga EU länder?

Jag tycker att det är för tidigt att säga,att nu har vi gjort vårt så nu får alla andra sköta resten. Är vi med i EU så får vi ställa upp som alla andra länder. Danmark är med och strider och Norge som är med i nato gör också det.

I mitt tycke visar Juholt endast en desperation, då han inte har något att komma med. Många ledande socialdemokrater har uttalat en oro att det inte kommit något nytt partiprogram. Vad tycker socialdemokraterna i de olika frågorna?