Apropå vargattacken mot hunden

Annonser

Jag blir så arg när tidningarna skriver i feta bokstäver, att vargar var nära att attackera en kvinna som var ute med sitt barn. När det var hennes lösspringande jakthund de attackerade. Hunden som sprang 80 meter från kvinnan. När hon började vifta och skrika så flydde vargparet.

Hur mycket har man i huvudet, när man är ute med en lösspringande hund i närheten av ett vargrevir? Så här års får man inte ha hundar lösa i skogen, då djuren får ungar.

Jag tycker att det är synd att den stackars hunden fick sätta till sitt liv, på grund av en idiotisk ägare.

Det finns överhuvudtaget ingen dokumentation om att någon varg skadat en människa. Inte i Sverige i modern tid. Enligt vargforskare.

Semestern 2008 fortsätter

Annonser

På morgonen när vi vakande sken solen och det var så skönt. Tyvärr var det inte så bra att rasta hundarna dåd et gick en väg precis utanför campingen. Men vi gick utmed den och när vi kom tillbaka till husbilen, bestämde vi oss för att byta plats då det var så skuggigt och vått där vi stod. Efter att ha pratat med dem i receptionen bytte vi till en torrare plats.

Dagen tillbringade vi utanför husbilen i solstolar och hundarna njöt i gräset. Jag satt som vanligt och tittade på kartor, för att se ut nästa stopp. Vi kom överens om att åka utmed kusten och söderut en bit. Det kändes roligt att ha det lite oplanerat och ta det som det kom.

Campingen var mycket välskött, men ack så tråkig. Det enda roliga var att man kunde köpa vin uppe vid slottet och att de hade en lanthandel så vi kunde köpa färska grönsaker. Men efter allt regn så struntade vi i att vi satt och glodde in i en häck ännu en gång. Då vi hade ström så passade jag på att dammsuga i husbilen och vädra både lakan och handdukar. Vi passade på att grilla och satt ute länge efter middagen. Men när det mörknade drog vi oss in och slog på tv:n. Man känner sig rätt dum när man inte förstår speciellt mycket av det de säger på tv. Hade de pratat lite saktare så hade jag kunnat hänga med rätt bra, men nu pratar de som kulsprutor så vi satt och glodde som fånar.

De människor vi mötte på campingen var väldigt trevliga och hjälpsamma. Ingen tittade snett på att vi hade tre stora hundar, vilket ofta händer i Sverige då vi varit på campingar. Vi kände oss verkligen välkomna i Frankrike. Vi såg en annan svensk husvagn på campingen men tyvärr inga människor utanför den.

Hur fint det än var på campingen och att det var så bekvämt med att ha el, så åkte vi vidare mot kusten morgonen därpå.

Fortsättning följer….

Konsten att få tyst på folk

Annonser

Vi läser och hör nu, om hur många diktatorstyrda länder genomgår ett otal protestdemonstrationer. Lite förundrande hör vi hur folket kräver frihet och rättigheter som vi tar för givna. Har vi vetat att dessa människor har varit så förtryckta som de faktiskt är? Eller har vi blundat för det?

Vissa av dessa diktatorer har haft ett rätt högt anseende bland övriga världen. Man har ansett att folket haft det hyfsat och ekonomin har varit stabil. Nu börjar de granskas mer ingående och då får vi lära oss att med hjälp av bidrag och terror har de styrt länderna. En ekonomiproffessor från universitet i Libanon, säger att det är dags att låta folket ta makt över ekonomin. Att försöka tysta fok med hjälp av bidrag håller inte i längden.

Just bidrag har varit en av socialdemokratins stora frågor de gått till val på. Är det så de vill tysta foket? Jag tycker det känns lite skrämmande att de använder samma metoder som diktatorstyrda länder och kommuniststater.

Visst är det klart att vi måste ha vissa bidrag för sjuka och arbetslösa mm. Men det får inte bli så att alla ska blli beroende av bidrag för att leva. För att ha kvar sin självkänsla måste människorna få makt över sin ekonomi. Bidrag ska inte vara enda lösningen, endast en del av det.

Juholt och hans barnfattigdom

Annonser

Läser en krönika i sydsvenskan, att Juholt beklagar sig över att barnfattigdomen i Sverige ökat. Han säger att så blir det i Reinfeldts Sverige.

Sant är att barnfattigdomen ökat från 202000 til 220000 barn mellan år 2007 och 2009. Men 1991 då socialdemokraterna styrde var den uppe i 430000 barn.
Så den är lägre idag än den var för 20 år sedan.

Sedan undrar jag lite vad de menar med barnfattigdom. Om det innebär rättighet att åka till Thailand på semester, varje år eller vad ska räknas in i det begreppet?

När jag växte upp, var det ingen rättighet att åka på semester eller att äga en cykel. Så vad menar man idag?