Ett litet prov

Annonser

Eftersom mina blogginlägg och andras också för den delen inte automatiskt publiceras på min profil i facebook längre, så har jag öppnat en sida för dessa inlägg.

Jag har inviterat de vänner som kanske vill läsa inläggen och hoppas att fler kommer till med tiden. Alltid roligt med läsare och att få kommentarer. Alla följer ju inte min blogg på vanligt sätt så detta är ett sätt att nå dem som kanske vill läsa då och då.

Så välkomna till min sida på facebook som heter mycketyck, precis som bloggen.

Granatäpple massaker

Annonser

Jag köpte två granatäpplen för att göra smoothie av. Det ska ju vara så nyttigt och då jag aldrig gjort det förut, kändes det roligt med något nytt. Igår var det så dags att sätta igång processen. 

Jag började med att dela dem i klyftor och då fick jag ta av mig mitt orange tält. Sköljde upp den och hängde ut den i solen. Sedan stod jag barbröstad i köket och fortsatte mitt värv. Använde först en sked för att då ut alla små granater och det sprätte och stänkte över hela mig. Tog en bordskniv och det blev lite bättre. Efter två äpplen såg det ut som att jag varit med om en massaker, med förskäraren rödfärgad och jag hade röda stänk i ansiktet och på brösten. 

Funderade på att kanske göra ansiktskräm av alltihop, men bestämde mig för att den kur jag nu fått fick räcka. Mr J fick sig ett gott skratt i allafall. Så jag satte på blendern och det gick i ett huj att göra smoothie av alla små granater. Jag har inte smakat på den ännu då vi har citronvatten kvar att dricka upp. Men om den inte är god blir jag arg.

Det var ett himla arbete att få ren skärbrädan. Fick använda svinto för att få bort all rödfärg. Sedan stod jag nedfläckad och skurade rent köket från röda prickar. Tillslut kunde jag ställa mig i duschen och köket var rent och fint.

Vet inte om det blir fler smoothie på granatäpplen. Då ska den smaka väldigt gott om jag gör om detta.