Här var det drag minsann

Annonser

Blåsten tilltog igår kväll och tydligen gillar inte masterna sydliga vindar, för vi fick problem med att komma in på internet. Mr J skulle ringa till H och hamnade hos någon fransk telefonsvarare. Tillslut fick vi kontakt med honom och då var det han som ringde oss. Sedan tänkte vi se på Svt-play och något Rapport blev det inte. Så fick Mr J upp Aktuellt på sin mobil och vi tittade på det programmet en stund. Försökte koppla upp ena plattan och fick in Trädgårdstider på Svt. Så det tittade vi på tills det var dags att sova.

Med vind från syd har vi den på sidan av husbilen och det var nästan som att vara på en båt. Men vågorna mullrar så man skulle tro att det går tåg förbi hela tiden. Jag var orolig för att både Mr J och Unkas skulle bli sjösjuka så den sistnämde fick en lugnande tablett. Tror att det hjälpte för han sov hela natten. Jag vaknade vid två tillfällen då takluckan skallrade och fick dra igen den mer och mer för varje gång. Vi öppnade den över köket pyttelite så vi fick ändå in den luft vi behövde.

Blåsten håller i sig och nu har solen börjat visa sig så det blir kvavt och varmt inne. Vi måste ha dörren öppen vilket hundarna inte tycker är så mysigt. Det prasslar och rasslar i palmerna. Fönstren mot havet är blästrade av salt och vatten från havet. Man ser inte mycket genom dem. Så fort det lugnar ner sig ska jag ut och putsa dem. För det ska lugna sig och värmen komma tillbaka.

Idag har vi kontakt på internet och har klarat av våra bankärenden. Lite duschning och man mår rätt bra ändå. Men fy så trött jag var igår efter vår inköpstur. Kanske gjorde blåsten sitt till. Mr J har prickiga jeans efter att ha gått med hundarna i förrgår. Salt, sand och voila, de har små fina beige prickar. Han tycker inte att det är fint så de ska sköljas så snart det går att ha tvätt på tork.

Ja, så har vi det idag nere vid Medelhavet. Blåsigt, +16 och lite sol mellan molnsjoken. Men jag längtar inte tillbaka till Sverige alls.