Första Maj

Annonser

Jag läser om olika demonstrationer och känslan blir att det kanske är dags att avskaffa det hela. Har vi egentligen ett arbetarparti värt namnet? Vi kanske skulle låta arbetarna bestämma vilka som ska hålla tal och gå i dessa tåg? Jag blir mest uppgiven och talen från de talare jag lyssnat på känns som tomma ord. Nej, jag lämnar hela den soppan därhän och hyllar mig själv som heter Maj.

Det är nu körsbärsträden blommar och pollensäsongen börjar på allvar. De som drabbas hårt av pollen orkar nog inte engagera sig nämnvärt i annat än att kurera sig. Jag kör med Livostin sedan ett tag tillbaka då vi redan haft pollen i luften ett tag här nere. Hörde på radion att vinerierna nu öppnat sin försäljning i hela Frankrike. Kanske en trevligare sysselsättning på denna helgdag? Prova lite vin och äta något gott. Verkar vara en sysselsättning som många fransoser tycker om.

På grusplanen bakom ställplatsen har de satt upp förbudsskyltar mot parkering. Vad gör fransmännen då? Jo, de parkerar där och grusplanen är full av bilar idag. Förbudet gäller inte mig anser de. Jag har märkt att de gör likadant vid affärerna. Det innebor ett visst trots mot myndigheterna här i Frankrike. Ingen ska komma och bestämma en massa saker bara sådär. Man ska ha hundarna kopplade, men det gäller ju inte just min hund. Fast de flesta har sina hundar kopplade och det är vi glada för.

Vi har passat på att städa lite och nu är vi lediga resten av dagen har vi bestämt. En kall öl och sedan ska jag ta en dusch. +22 i skuggan och vi har både fönster och luckor öppna. Hundarna sover och spanar på våra grannar. Det har kommit flera husbilar och det är nog stranden som lockar. Fast campingen som ligger nära har en uppvärmd pool och de flesta går nog dit.

Eller hur? Haha…..