Mistral

Annonser

Det blåser rejält ute idag och nyss fick jag höra på radion att det är mistralen från bergen. Därför är det kyligt i vinden. Den kommer från nordväst. Då har vi fått uppleva det också.

Jag hade rena rama brottningsmatchen med täckena när jag skulle skaka dem. Tur att det inte är så många husbilar på ställplatsen just nu. Jag måste sett helt galen ut när jag krampaktigt höll täcket och samtidigt försökte skaka det.

Det syns en liten fransk flagga mellan grenarna som någon hissat. Vi närmar oss nästa helgdag, som infaller på onsdag. Då firar man andra världskrigets slut här i Frankrike. Det blir parader och tal av presidenten. Det är naturligtvis en röd dag i almanackan.

Måste berätta om ett fenomen vi såg på himlen igår kväll. Det var lite moln och ovanför dem cirklade fem stora ljuspunkter. De rörde sig i cirklar och sedan bytte de riktning. Om det varit strålkastare borde man sett ljuspelare från marken, men det syntes inga. Mr J skulle fota dem och när han kom ut igen var de borta och det var stjärnklart. Inte ett enda moln på himlen. Det finns säkert en förklaring på detta, men vi har ingen.