Mer blåst

Annonser

Vi kör på med samma väder idag med då tyckte vädernisse. Ok, jag antar utmaningen och kör en maskin med kulörtvätt. Se nu till att det torkar snabbt då tänkte jag. Visst gjorde nisse vad han skulle för mina trosor och JR:s kallingar viftade som värsta flaggspelet. Två timmar sedan var det klart för skåpen.

Jag antog en fin frisyr kallad vindrufs. Fattar inte varför jag borstade håret efter duschen. Rätt löjligt faktiskt. Här kör vi med á la naturell. Mascara slutade jag med när jag slutade jobba för efter två långrundor med hundarna var allt borta. Inte ens det vattenfasta klarade mina tårar som faller i blåst. För att inte tala om underlagskrämer och blusher mm. Bara slöseri med pengar och onödig ansträngning.

Vi har mätt här idag. Inte på marken, det blir senare. Nej, vi har ju begåvats med x antal bollar från grannens barn så vi funderade lite på att eliminera det utan att vara elaka. JR har hittat ett högre staketskydd som når ända upp till staketstolparna. Det innebär att vi får ett lite bättre insynsskydd eftersom poolen ska placeras här. Vi tänker oss en ovanjordpool då vi slipper larm och att söka tillstånd, staket mm. Jag tycker inte illa om grannens barn men har inte lust att få en läderfotboll i skallen eller se ett ansikte mitt emot mitt som intresserat tittar på när jag lögar mig. Detta nya skydd ska inhandlas i morgon då de plockat fram en hel del trädgårdsprylar på Super-U. Bild kommer då JR utfört sitt nya projekt.

Vi ska ju även ha vårat första matbord vid grillen och gräsmattan fejk på plattorna. Ni ser att i högra hörnet börjar staketet och nog för att man ska vara artig och hälsa men det är rätt skönt att kunna äta ifred. Vi har ju även vårat sovrumsfönster där och det ska bli skönt med vetskapen att grannarna inte kan kika rakt in. Med pergolan över så blir det väldans fint tror jag.

Då kan vi sitta och dricka ett glas vin ifred. Ja, vi dricker lokalt vin. Detta är tillverkat i grannbyn Murviel. Gott är det också. Lagom kostnad till vardagsmiddagarna. Som vanligt är det bara att klicka på bilderna så blir de större.

Jag har förutom att tvätta kläder, fört över bilder till min externa hårddisk och även viktiga dokument från JR:s dator till hans externa hårddisk. En säkerhetsåtgärd som kan vara mycket värdefull om datorn inte vill mer.

Vi fick en liten film av H idag som visade att i Malmö så haglade det och blåste snålt minsann. Därför hade jag torktumlare när vi bodde i skåne. Vädernissarna är inte snälla där.

Här är det februarilov i två veckor nu. De pratar mycket om le montagne och vädret där. Nog en del som åker till les alps och pyrenéerna för att halka runt i snön. Här har de skidresor för skolbarnen till alperna. Barn ska röra på sig och vara ute i naturen.