Vardag igen

Annonser

Bara vanlig tisdag idag och en härlig grå himmel uppenbarade sig när jag drog upp rullgardinen. Det hade regnat men var uppehåll och vindstilla. Det brydde vi oss inte om, utan steg ut i allt det gråa. Jag med ett fast grepp om Turbos koppel och Mr J kom efter med Unkas och Kuma. Fick ta av mig handskarna direkt då det var varmt +5 sade min mobil.

Vi har ju ändrat vår morgontur för att slippa skolbarn,hundar och barnvagnar. Det verkar vara ett perfekt drag för vi slapp möta en enda kotte. På eftermiddagen går vi nästan samma tur men ett stycke längre än på morgonen. Totalt blir det lite över en mil per dag. På eftermiddagen går Mr J korta rundor med alla hundarna två gånger, då vi inte vill att de ska ut i vår leriga trädgård.

Positivt var att vi kom på att inga inköp behövs göras denna vecka. Allt vi behöver finns hemma. Ok, Mr J var tvungen att cykla till Matöppet för att köpa ägg. Viktigt för våra mackor med stekta ägg som vi äter till hygget efter hundpromenaden på eftermiddagen. Jag har jobbat lite med att starta min nya almanacka. Det ska föras över alla viktiga händelser och annat smått och gott. Som till exempel när vårdagjämningen infaller. Det är något jag längtar efter.

Julen är över, Nyår har inletts och nu är det dags för Trettondagshelgen. Sedan kör vi mot våren för full fart. Då kommer väl snön i vanlig ordning. Det positiva med det är att hundarna kan vara ute i trädgården och leka igen.