Rensning

Annonser

Vi fortsätter rensningen av saker som står på vinden. Ett nytt lass står klart i garaget för transport till tippen. Jag dök ned i två kartonger med papper och hittade en rätt rolig bok, ”Lagen om alltings djävlighet”. Sitter och bläddrar i den och mycket som står i den stämmer så bra. Ler lite då och då. Nickar och läser högt för Mr J som hummar till svar. Han håller på med andra saker i sin dator och tycker nog att jag stör, men jag envisas med att läsa högt. Där gav han upp och gick ut i köket. Bästa att stoppa lite mat i pratkvarnen, tänker han nog, för jag hör hur burkar öppnas och tallrikar tas ut ur skåpen. Bäst att slå ihop boken nu då.

Ute blåser det småkallt och himlen skiftar som vanligt i olika grå nyanser. Brev-lådornas luckor klapprar i blåsten. Jag har tydligen haft en blåsa på vänster tumme för nu har det blivit en liten krater där. Oviktig information som ni bara måste få reda på.

Mr J har en ständig assistent i köket och det är en väldigt intresserad elev som följer varje rörelse noga. Köksmästaren är ju lite fumlig ibland och tappar saker på golvet.