Halva dagen vinter

Annonser

I morse hade vi minusgrader och världen var väldigt vit. Det snöade lätt när vi lade oss igår, så det var faktiskt väntat. Därför gjorde vi upp en plan för morgonrundorna. För det blev två stycken för Mr J, som har dubbar på ett par av sina skor. Jag har inte några sådana, då mitt ben och fot var i paket större delen av den perioden.

Jag stannade hemma och öppnade till trädgården. Varken Unkas eller Kuma var intresserade av att vara där någon längre stund. De satte sig i garaget och väntade på Mr J. Här skulle det promeneras så det så. Att de redan hade gjort sin toalett hade inte med saken att göra. Läsa tidningen är superviktigt.

Men Turbo ville gärna vara ute en stund till när hon kom tillbaka från morgonturen. Jag kastade boll med henne och det var något hon verkligen tyckte om.

Vi hörde hundskall och Turbo lyssnade om det kunde vara brorsorna. Men det var det inte då skallet kom från någon gård utanför byn.

Efter frukost och de vanliga morgonsysslorna, var det dags för min yoga och gympan för hundarna. Kuma och Turbo höll show för mig, men Unkas låg i burspråket och tittade på.

Nu verkar Turbo ha slutat sitt löp och vi behöver inte vara så oroliga. Det gick verkligen lätt och vi är lite förvånade. Inga yl eller gnällande från pojkarna och Turbo behöll sin värdighet och uppförde sig som en riktig dam.

I eftermiddags gick det bättre att gå för mig, då det töat ordentligt. Plusgrader och snön är nästan helt borta. Jag blev glad då jag har behov att röra på mig varje dag. Man kan säga att ordningen är återställd och hundarna var väldigt glada att vi gick tillsammans.

Nu faller mörkret över byn och det blir kväll. Ännu en dag har förflutit. Närmare bestämt måndag och det är näst sista måndagen denna månad. Vi närmar oss våren och det ska verkligen bli skönt. Mr J är vid soptippen med ännu ett lass, som vi rensat från garaget. Det börjar bli väldig rymligt där.

Senare ikväll blir det några avsnitt av ”West Wing” och nu är vi inne på fjärde året. Ett år då presidenten kandiderar för att bli omvald. Spännande att se hur allt fungerar och alla intriger.