Varför tycker vi om t.ex. blondiner= dumma

Annonser

En ganska provocerande rubrik tycker jag, men ta Maria Montazami som exempel och då kanske ni förstår vart jag vill komma. Vi har ett stort överseende med människor som är lite klumpiga, säger lite dumma saker på fel ställe och verkar snälla samtidigt. Det gör inget att de säger klumpigheter som kan vara sårande om andra säger det. Vi skrattar och viftar bort det. Så många kvinnor i synnerhet spelar dumma för då kan dom uttrycka sig nästan hur som helst.

Men visst är dom smarta? Vi andra kommer aldrig undan med det. Säger vi något som kan såra någon så får vi minst tio arga människor på oss. Så borde vi blondera oss allihop och le lite dumt efter att vi sagt något plumpt? Ibland så undrar man om det kanske är en bra idé. För medge att det vore skönt att komma undan med nästan vad som helst.

Men visst kan en rödhårig, brunett eller svarthårig komma undan med en hel del med. Det beror på personligheten och hur man säger saker. Glöm inte leendet i slutet av meningen. Inte ett fniss för då anser folk bara att du verkligen är dum. Ett leende stryker över hela meningen och folk tror inte att du är elak.

Avsiktligt elaka människor

Annonser

Vad gör man när någon är avsiktligt elak? Jag blir ganska svarslös när någon säger något elakt till mig, och vill inte gärna gå i svaromål. Tror att de flesta gör som jag och viker undan både fysiskt och psykiskt. Man förstår inte vad den elake vill uppnå, med sina kommentarer. Men det är så att den som vill någon annan illa, mår fruktansvärt dåligt själv. Dålig självkänsla ligger ofta bakom de hårda orden. Inte för att personen mår bättre av att vara elak, utan oftast mår hon/han sämre.

Nuförtiden kan jag tänka så, men i tonåren gjorde ord ont och jag blev mycket ledsen. Jag vet att personen ville att min självkänsla skulle bli sämre. Troligtvis var jag för stark och personen blev rädd för mig. De tänkte: Anfall är bästa försvar. Jag ser nu i många av de ungas bloggar att de gör likadant. Många blir lidande av det, och personen själv blir illa sedd.

Ännu en mycket angelägen blogg

Annonser

När man läser vissa bloggar så känner man sig lite dum. Här går man omkring och klagar på att man har huvudvärk eller är snuvig. Denne man som lever med liemannen bakom ryggen varje dag.

Jag läser och berörs av orden. Sådana bloggar behövs det mer av.http://georgeschottl.wordpress.com/

Gå gärna in och läs denna blogg ni också. Jag lovar att ni får många funderingar och tankar.

Det finns många missbrukare

Annonser

Missbruk finns i många olika former. Du kan missbruka alkohol, tobak, choklad, narkotika, sex, mat och ord. Så det är inte endast sådant som du kan inta genom munnen eller näsan som kan missbrukas. Det finns alltför många som missbrukar ord, förtroende,makt och känslor. Detta är nästan värre än det som man intar fysiskt. För hur botar man sådant?

Folk som missbrukar ord i olika sammanhang är ofta utan någon som helst empati. De slänger ur sig löften och tomma ord precis lika lätt som en rökare tänder en ciggarett. Att de inte menar ett dugg med det de säger, förstår man först när de visar att orden inte hade den minsta betydelse.

Så tänk efter före innan du uttalar dig, för menar du inte något med alla ord så kan du lika gärna vara tyst. De som är duktiga på att kallprata, kallar jag ordmissbrukare. I mina ögon är de inte ett dugg socialt kompetenta, utan kallhamrade missbrukare. Det är bättre att öppna munnen då orden har en mening. En rökare kan men be släcka ciggaretten och inte röka på vissa områden, men hur värjer man sig mot ordbajseri? Man kan be någon vara tyst, och bli betraktad som ohövlig eller vända ryggen till vilket ger samma resultat. Du blir den konstiga som man inte kan umgås med.

Att säga till ordmissbrukaren att de är det, hjälper inte heller. Samma gäller de som missbrukar känslor och makt. Bäst är att undvika dessa människor och avsluta all kontakt.