Ska kungen avgå på grund av porrbilderna?

Annonser

Flera tidningar har gjort undersökningar om kungens trovärdighet efter boken som avslöjar hans kvinnoaffärer och nu fotografier som ska visa honom i sällskap med nakna kvinnor. Detta är ingen anledning för att avgå utan det bör komma mer intelligenta anledningar i så fall. Tidningarna frossar i detta och piskar upp ett drev mot kungen. Han kanske inte är den mest intelligenta mannen på jorden, men sitt jobb sköter han bra. Det kan nog det svenska näringslivet intyga.

Det ska också sägas att ingen har frågat Victoria om vad hon vill. Hon kanske vill idka familjeliv ett tag efter sitt giftermål och vänta med att axla sin fars arbete fullt ut. Att i viss mån få ha ett privatliv är väl henne förunnat. Barn ska det väl också komma så småningom och vem vill inte ta hand om sina barn när de är små.  Tids nog måste hon ta över kungens plikter eftersom han blir äldre  och inte orkar lika mycket. Så låt henne vara ifred ett tag till.

Jag har sagt det i tidigare inlägg och säger det igen. Innan det fastslagits att bilderna är äkta, vilket jag faktiskt tvivlar på att de är, så anser jag att tidningarnas spekulationer är skandaljournalistik. Inget seriöst ur någon som helst synvinkel.Där kvällspressen är värst.

Utrikesministern på besök i Moskva

Annonser

Carl Bildt är på besök i Moskva , för att tala på banketten stiftelsen Andrew Sacharovs minne. Han ser Obamas möte med Israels Nethanyahue och konstaterar att det ser spänt ut. Men talet Obama gav kvällen innan är något som EU framhållit länge. Att Israel ska hålla sig till de gränser man drog upp 1967.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/05/20/varm-kvall-i-moskva/

Att leva som man lär

Annonser

Det är inte språkrörskandidaten Mikaela Valterssons melodi. Hon åker glatt taxi dit hon ska på skattebetalarnas bekostnad, fast hon tydligen bor 300 meter från en pendeltågstation. Miljörpartiet förespråkar ofta att man ska åka kollektivt och inte ta bilen. Det måste Mikaela ha glömt bort totalt. Jag kommer ihåg det eftersom det gör mig arg då alla inte kan åka kollektivt. Det finns inga bussar eller det är inte så täta turer så att det fungerar. Det finns säkert fler orsaker som gör att man inte kan åka kollektivt, men att bo så nära en tågstation i Stockholm av alla städer som har en väl utbyggd kollektivtrafik och inte nyttja det är korkat.

Jag hoppas att hon inte blir vald, då hon är ett dåligt föredöme för sitt parti. Jag läste någonstans att om hon inte blev vald så skulle hon gå ur partiet och det vore nog det bästa. Då slipper vi skattebetalare att betala hennes taxiresor åtminstone. En orsak hon gav till dessa resor var att det var stopp i pendeltrafiken och då tog hon taxi. Men hallå lilla fröken, alla andra får leva med sådant och komma sent till sina arbeten mm. Ett svar som Maria Wetterstam en gång gav i en debatt till en som sade att den inte kunde nyttja kollektivtrafiken var att: du får väl ta ett tidigare tåg. Så Mikaela du får starta tidigare hemifrån så du kommer i tid till dina kvoteringar. Det är väl bara bra om du är där något tidigare, för då kan du förbereda dig ordentligt.