Skåning insjuknad i echec

Annonser

I juni insjuknade en skåning i echec, med blodiga diaréer som följd. Han är frisk idag, men faktum är att han har ingen som helst koppling till Tyskland. De andra fallen som tidigare insjuknat har alla haft någon slag av koppling dit. Alltså finns smittan i Sverige någonstans, vilket är mycket oroande. Det kanske inte är enbart groddar som är smittokällan? Jag hoppas att de hittar den snart. Här nedan är llite råd som jag hittat för den som vill skydda sig mot bakterien.

Så undviker du att smittas

Bakterien kan förutom att smitta via mat smitta från person till person eller genom bad- och dricksvatten.

Skölj alltid grönsaker och frukt noggrant innan du äter dem.

Var noga med att rengöra köksredskap som skärbrädor och knivar noggrant efter användning.

Använd inte samma köksredskap till grönsaker och kött.

Ehec-bakterien dör vid 70 grader. Koka därför grönsakerna i minst tio minuter.

Undvik opastöriserade mjölkprodukter och förvara alltid färskvaror i kylskåp.

Tvätta händer vid kontakt med djur.

Har du symptom som blodiga diarréer eller kraftiga magsmärtor ska du kontakta läkare omgående.

Bakterien kan förutom att smitta via mat smitta från person till person eller genom bad- och dricksvatten.

Källa: Robert-Koch-Institut (www.rki.de)

 

Fortsättning första husbilssemestern

Annonser

Eftersom det inte var en så mysig ställplats, åkte vi vidare när vi ätit frukost. Husbilen med hjärtat stod kvar i korsningen och en personbil stod parkerad bredvid, så affärerna var tydligen i full gång. Jag satt och tittade i boken på ställplatser. De flesta jag hittade var inne i centrum i städerna, vilket är trevligt om man vill handla eller gå runt och titta. Vi ville ha någonstans där hundarna kunde rastas och vi sitta och koppla av.

Jag hittade några ställen, som vi tittade på när vi stannade för lunch. Den vi fastnade för var Siegen som såg bra ut på den lilla bild vi hade.

Det fanns fler att välja på där och någon skulle vi väl kunna hitta. Jag rekommenderar gps i Tyskland för att hitta ställplatserna då de inte är så bra utmärkta med skyltar. En del är det men inte alla. Jag kunde inte tro att staden skulle vara så stor och blev ganska förvånad.

Detta gjorde att vi åkte runt och letade en stund innan vi hittade en ställplats. Inte den vi hade tänkt oss men då vi inte hittade den så blev det en annan. Inte mycket gräs för hundarna men den hade promenadstråk så vi kunde rasta dem. Vi bredde ut lite underlag och det blev rätt bra ändå.

Det var en stor ställplats och många husbilar stod där redan då vi anlände. Man kunde både tömma och fylla alla tankar vilket kändes bra. Eftersom vi var nybörjare i husbilslivet kändes det tryggt att stå bland fler bilar. Vädret kunde vi inte klaga på, för det var verkligen soligt och varmt. Alltså drog vi ut markisen för att vi skulle få lite skugga. En affär låg inom gångavstånd så vi handlade lite till middagen. El fanns också om man ville ha, men vi struntade i det och använde gasen. Det går lika bra om inte bättre.

Eventuellt tänkte vi stanna en dag till här, då vi hade rest hela tiden. Ibland behöver man stanna upp och vila. Hundarna behöver få ligga ute och titta/sova någon dag.

Fortsättning följer……

Vem vågar åka till Grekland idag?

Annonser

Total kaos råder i landet då man ska rösta om sparpaketet i parlamentet. En generalstrejk har utlysts och flyget står still under de mest hektiska timmarna på morgonen och kvällen. Tunnelbanan går då man vill se till att alla som vill demonstrera kommer fram. Annars fungerar just ingenting, elen stängs av med jämna mellanrum i protest mot att man vill sälja ut det statliga elverket.

Jag förstår inte varför facken gör detta då landet annars går i konkurs. Antas inte sparpaketet kommer det att få konsekvenser för alla länder i EU. Ett mycket osolidariskt sätt att agera då man själv förvållat denna situation. Vad ska vi andra tycka? Om man har problem i Grekland så bör man lösa det internt och de som drabbas av dessa nedskärningar så hårt att de inte har något att leva på, borde kompenseras. Sätta hårt mot hårt på bankerna. Det ska inte vara så att endast några ska betala.

Men sparpaketet är viktigt för landet och det är sorgligt att inte foket förstår det. Så nu undrar man verkligen hur det ska gå för landet. En verklig kontrast för den solidaritet som arbetarna på Saab visat sitt företag. De har ställt upp allt vad de kan och har inte börjat demonstrera för att få sina rättmätiga löner. Vilken skillnad mot folket i Grekland.

Jag vågar inte semestra i Grekland i år i allafall.

 

Utrikesministern avslutar sin midsommartur

Annonser

Bildt beundrar Ale stenar på måndagsmorgonen och åker vidare mot Danmark, under Öresundsbron. Resan avslutas i Helsingborg. Under tiden har Fredrik Reinfeldt besök av Finlands nya statsminister Jyrki Katainen, som brukligt är då våra nordiska länder byter regeringar.

Idag är Carl Bildt tillbaka i Stockholm, för att invänta besök av Sudiarabiens utrikesminister. Samtalen kommer troligtvis att ta vid från senaste mötet och handla om Mellersta östern.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/27/magiska-ale-stenar/

Äntligen säljer Saab sina fastigheter

Annonser

Denna nyhet kablas ut nu på morgonen och detta betyder att de anställda får ut sina löner. Ett konsortium köper 50% av Saab och det innebär att fastigheterna nu säljs för 255 miljoner kronor. Något som man försökt under lång tid. Fler köpare har varit aktuella men, man har inte kommit överens om villkoren och allt har runnit ut i sanden.

Detta måste kännas som en lättnad för alla som är berörda och Victor Muller har lyckats få genom en affär som verkat omöjlig. Kan man nu få igång produktionen så kanske det finns en chans att företaget lever vidare. Det verkar som Saab har nio liv. Nu har man en beställning som också ska inbringa pengar.

Detta har blivit en riktig nagelbitare. Allt är väl inte i hamn ännu men det brukar ju vara så att en positiv sak brukar föra med sig fler positiva influenser. Även om jag inte är så förtjust i den bilen så tycker jag att det vore tråkigt om den skulle försvinna.