Just nu pågår förhandlingar

Annonser

I detta nu pågår förhandlingar mellan regeringen och oppositionspartierna, angående den fortsatta insatsen i Libyen. Juholt uttalar sig att det verkar gå framåt och att regeringen lyssnar på dem. Han vill ju skicka militärer ned dit för att följa med andra fartyg för att borda libyska fartyg.

Men inte att jas-planen ska fortsätta sina spaningsuppdrag som tidigare. Alltså ingen förlängning. Med detta förstår i allafall jag att Juholt är villig att sätta svenska militärers liv på spel. Vem som helst begriper ju att det är med sitt liv som insats man bordar fartyg. Våra plan i Libyen flyger endast spaningsuppdrag vilket var villkoret i de tidigare förhandlingarna.

Jag blir i allafall inte klok på pellejönsen Juholt, för så ter han sig just nu. Varför kan han inte tala om varför han är så mot att låta planen vara kvar i Libyen? Varför vill han absolut skicka ner militära enheter som ska utföra farliga uppdrag? Förstår inte Juholt att folk frågar sig var logiken i detta ligger?

Nu behöver ju inte regeringen ha ok endast från s utan de andra partierna är också med i dessa samtal. Miljöpartiet var eniga om den tidigare insatsen och de har säkert en del att säga denna gång. Vad Nato frågar efter har inte heller kommit till kännedom för medierna, och den enda som kanske vet är Reinfeldt som börjat förhandla. Jag vill i allafall ha någon slags logik i Juholts krav på enheter och vägran att låta jas-planen vara kvar. Kommer inte det en förklaring så uppfattar jag det som att han rent av skiter i oss väljare. Så då kan vi ju skita i honom också eller?

Fortsättning semester 2005

Annonser

Efter helgen har jag nästan glömt att berätta om fortsättningen på vår husvagnssemester 2005, men här kommer den.

Efter att mannen ringt land rover så ordnade de en bil som skulle kunna dra husvagnen, så vi skulle ta oss hem. Vi lämnade vår bil i Bolzano på verkstaden med tungt hjärta. Den skulle få åka biltåg till Sverige och verkstaden där.

På morgonen kom en bil in på gården där vi stod. En man klev ur med en plastkasse i handen och lämnade över nycklarna till oss. Han hade streckört från Stuttgart ner till oss och det syntes verkligen, för kläderna var ordentligt skrynkliga och han var orakad. Så gick han ut på gatan och tog bussen in till Bolzano. Vi tyckte synd om honom.

Men när vi såg vad vi fått för bil blev vi lite skeptiska. Skulle den kunna dra vår husvagn? Det var en passatkombi och efter att ha kollat pappren såg vi att det fick den egentligen inte. Vagnen var för tung, men vi hade inget val utan kopplade vagnen på den.

Det gick lite trögt att komma iväg och vi kröp nästan upp på motorvägen. När vi väl fått upp farten som var hela 70 km så var vi ändå på väg hemåt. Det fick bära eller brista för nu gällde det att komma iväg och då vi passerade Bolzano, var vi mycket glada att slippa den staden på ett bra tag. Ut ur Italien ville vi, för nu började deras stora semesterperiod och det mesta skulle vara stängt. Tror att vi knappt märkte när vi passerade Brennerpasset och åkte över Europabrucke. Jag hade fullt sjå att se så vi inte åkte för nära väggrenen, för så fort någon lastbil körde om oss gungade hela ekipaget oroväckande och vi blev omkörda vill jag lova. Att köra i sjuttio kändes som att krypa fram.

Denna gång kom vi på rätt väg mot Tyskland och trafiken var tät. Ingen av oss kände för att stanna någonstans och att övernatta i Österrike som vi hade tänkt tidigare, var inte att tänka på. Vi tordes inte riskera att behöva åka i någon uppförsbacke till en camping, utan bestämde att vi skulle övernatta i Tyskland. Så långt norrut som möjligt för att komma närmare hem. Därför åkte vi hela dagen tills vi kände att nu måste vi faktiskt stanna.

Fortsättning följer……

 

Vad är det med kaffe egentligen ?

Annonser

Först kommer det rapporter att kaffe skyddar mot cancer och att man ska drick minst fem koppar om dagen. Jättebra tycker jag som älskar kaffe och alltid dricker det svart utan en massa gojs i. Nu kommer nästa rapport om att man hör röster om man dricker upp till fem koppar om dagen. Ett universitet i Australien har gjort försök, där personer hört Bing Crosbys ”White Christmas”, trots att låte inte spelades.

Så nu börjar jag undra vad det är som gör att kaffe studeras så ofta och ingående. Ska jag dricka fem koppar om dagen för att skydda mig mot sjukdomar och höra röster eller ska jag avstå och kanske bli sjuk? Alla vet ju att på jobbet blir det flera koppar om dagen, då man tar en paus och känner sig allert efter en kopp. Ibland när man räknat efter så har det blivit åtskilliga koppar. Men det är ju inte kaffe som är boven utan koffein som orsakar detta och det finns bl a i cocacola.

Går det omkring barn och ungdomar som hör röster nu då? Jag har inte hört att  det gör det. För ungar älskar ju denna dryck och det vore väl hemskt om de sitter inne på mcdonalds och hör en massa konstigheter. Ska föräldrarna förbjuda sina barn att dricka cola? Man kan ju riskera att få ett barn som verkar helt galet.

Hur mycket kan man egentligen lita på dessa forskarrapporter? Jag är väldigt skeptisk till dem. Så nu struntar jag i vad de säger och dricker mitt kaffe som vanligt. Börjar jag höra någon musik eller röst så må det väl vara hänt då. Det är bara trevligt att höra lite musik i huvudet då och då.

Utrikesministern kommer åter till Sverige

Annonser

Diskussionerna i Budapest handlade en hel del om situationen i Asien och Europa. Carl Bildt höll ett tal under lunchen igår, där han till huvudsak tog upp läget i Afghanistan precis som Indiens minister.

Något som oroar är vad som händer i Nordkorea och de provokationer landets diktator sänder ut. Men även de piratdåd som sker i Indiska Oceanen, där 22 fartyg är kapade och 500 besättningsmän sitter som gisslan med en mycket osäker framtid.

Idag flyger Bildt hem till Sverige igen.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/06/bred-dialog-mellan-europa-och-asien/

Idag ska Sverige bestämma sig angående Libyen

Annonser

Man undrar vad de kommer överens om, då socialdemokraterna är så ombytliga. Före vi skickade JAS-planen så jagade Urban Ahlin, s utrikespolitiska talesman, Bildt med blåslampa för att vi skulle skicka planen. Men när det så blev aktuellt tvärvände Juholt och Peter Hultqvist, som blivit befordrad till ordförande i riksdagens försvarsutskott, menade att insatsen inte skulle utvidgas då de kunde träffa ”drogade barnsoldater”.

I sitt första maj-tal sade Juholt att efter denna mandatperioden så skuell Sverige dra sig ur Libyen. För att den 18:e maj så skulle Sverige inte svika utan man skulle jobba för att förlänga vapenembargot och eventuellt bidra med marina stridskrafter. Att det sedan tar minst 90 dagar innan de ens är stridsklara och att jas-planen redan finns på plats, är något han inte bryr sig om.

Nu då förhandlingarna inletts uttalar sig Urban Ahlin i newsmil att eventuellt kan några plan få bli kvar därnere. Juholt var med i agenda i söndags och där menar han att socialdemokraterna hållit en konsekvent linje när det gäller Libyen och insatserna där. När man hör honom säga det så reser sig nackhåren på mig.

Tyvärr så behöver alliansen förhandla med s eftersom man annars kan råka ut för att de går tillbaka till vänsterpartiets linje då det gäller Afghanistan. Detta att man ska dra sig ur landet omedelbart. Så man undrar vad cirkus Juholt, Hultqvist och Ahlin ska hitta på nu.

Men tydligen är det så att:”Sverige skickar inte det som passar nato, utan vad som passar s för stunden”.