Greklands parlament sade JA till sparförslaget

Annonser

Samtidigt pågår det regelrätt krig mellan demonstranter och polis på gatorna. Demonstranter som kräver att förslaget ska tas tillbaka. Nu börjar jag allvarligt fundera på hur grekerna i gemen tänker. Vad har de att välja på? Jo, konkurs eller rejäla åtstramningar så att de kan få nödlånen från eu. Som pest eller kolera men det finns inget annat alternativ. Hade det funnits det så hade troligen de grekiska regeringen övervägt det också.

Nu skrämmer de bort alla turister då de kastar hemmagjorda brandbomber på hotell, affärer och barer. Ingen törs stanna kvar i staden och affärsidkarna törs inte ha öppet heller. Denna idioti stödjer facken och nu tycker jag faktiskt att de svenska facken borde försöka få igång en dialog med grekerna. Få dem att förstå att detta är sista utvägen för landet. De pratar ju sig blå om solidaritet så här har de en ypperlig chans att göra en insats. Metallbasen som är så duktig på att hävda sig, kan ju åka dit och ge dem några goda råd.

Det hjälper ju inte ett dugg om denna regering avgår, för det finns inga pengar att göra någonting med. Experter hävdar att landet ändå kommer att göra konkurs förr eller senare. Så eu borde kanske utesluta landet tills de klarar ekonomin. Sist fejkade de ju så de kom med. Nej, greker skärp er och visa att ni har lite kämparglöd och är ett enigt land.

Fortsättning första husbilssemstern

Annonser

Vi stannade en dag i Siegen och gick runt nere vid hamnen med hundarna. Städade ur husbilen lite och lät handdukarna torka ute. De luktar så gott när de får hänga ute en dag. Vädret var fint, men lite för varmt och kvavt. Sedan satt vi ute och kopplade av. Markisen fick ge oss den skugga vi så väl behövde. Jag studerade kartan och leta ut en ny ställplats, att stå på nästa dag.

Vi ville lite söderut och bestämde oss för Bodensjön, som gränsar till fyra länder. Där skulle vi åka runt några dagar tänkte vi.

Eftersom det var en bra bit att åka, lade vi oss ganska tidigt på kvällen. Mot Singen skulle vi och där fanns flera ställplatser så någon borde vi kunna hitta. Ett stopp efter vägen var inplanerat och där skulle vi äta en bit mat och rasta hundarna. Trafiken var ganska tät så vi tog det lugnt och passade även på att åka in till ett affärscentrum för inköp av mat och dryck. Vi dricker inte vattnet från husbilstanken utan endast mineralvatten, då vi inte vill riskera att bli sjuka. Hundarna klarar det bra och vi bbrukar kyla en flaska till dem, så de får riktigt kallt vatten.

Sent på eftermiddagen var vi framme och åkte till den första ställplatsen, som inte såg särskilt rolig ut. Den andra var inte mycket bättre och de två sista hittade vi inte. En liten stad i närheten verkade ha en bra ställplats så vi åkte dit.

Staden Wangen är en liten stad med äldra bebyggelse och såg mycket trevlig ut. En skylt fanns som visade var ställplatsen låg och dit hittade vi utan problem. Det stod flera husbilar där och verkade riktigt trevligt, så vi stannade.

Vi var ganska trötta och bestämde oss för att bara ta det lugnt. Därför tog vi ut stolarna, hundarna och hällde upp varsin öl. Lite skugga fick vi av träden, vilket var behövligt då det var riktigt varmt. Flera av de andra husbilsägarna satt också utanför och njöt av vädret.

På kvällen kom en man och tog betalt, samt berättade lite om staden. Vi fick en karta och han berättade att vi alla var välkomna in i stan nästa kväll då det var festival. Vilken tur vi hade, det såg vi fram mot och bestämde oss för att stanna åtminstone en dag till.

Fortsättning följer…….

Har du koll på nya lagar som införs den 1 juli?

Annonser

Här nedan ser du de nya lagarna som börjar gälla från och med den 1 juli.

 

Nya lagar påverkar från diskbänk till fängelse

Fosfatfritt diskmedel hemma: Det är sedan länge förbjudet att använda fosfater – som skapar övergödning i sjöar – i tvättmedel hemma. Nu ska även maskindiskmedel omfattas av förbudet – men affärerna får under en övergångsperiod på ett halvår fortsätta sälja det (1 juli 2011).

Mer medling och medlare får tystnadsplikt: De som är oense ska få mer hjälp att lösa tvister på frivillig väg – utanför tingsrätten. Parterna ska kunna delta i medling utan att preskriptionstider löper ut under tiden. Medlaren ska få tystnadsplikt och ska därför inte kunna kallas som vittne i domstol om pågående tvist. När tvisten når domstolen ska tingsrätten uppmanas att fortsätta trycka på för en förlikning (1 augusti 2011).

Nya bud häkte och fängelse: Fångar ska normalt avtjäna minst en fjärdedel av strafftiden, allra minst två månader, innan personen får första permissionen. Den som får permission ska kunna kontrolleras med fotboja. En intagen ska oavsett strafflängd kunna placeras på en säkerhetsavdelning vid risk för rymning. Tidigare var gällde detta endast fångar som dömts till fängelse längre än två år. Den som är misstänkt för brott och häktad med restriktioner, såsom till exempel att nekas att läsa tidningar, ska i fortsättningen kunna överklaga beslutet.

Högre maxstraff för sexköp: Den som köper sexuella tjänster har tidigare som mest kunnat dömas till fängelse i sex månader men riskerar efter halvårsskiftet fängelse i upp till ett år. Skärpningen ska skapa utrymme för mer nyanserade bedömningar (1 juli 2011).

Kampen mot organiserad brottslighet: Nu ska kriminella inte kunna investera eller föra ut vinster från brott ur Sverige och därmed göra dem onåbara. Nya lagen gör det möjligt för Kronofogden att sända över ett svensk beslut om att beslagta vinster från brott till andra EU-länder där den dömde har tillgångar. Andra ändringar som ska underlätta kampen mot den organiserade brottsligheten är att förberedelse till koppleri, grov förskingring, grovt bokföringsbrott och bestickning (grovt brott) kriminaliseras. (1 juli 2011).

Märkning av vapen: Krav på märkning av skjutvapen, vapendelar och förpackningar av ammunition vid tillverkningen. Vapen och delar som förs in i Sverige ska också märkas. Den som bryter mot lagen genom att inte märka, förfalska märkning eller sudda ut den kan dömas (1 juli 2011).

Högskolestudenter får mer: Totalbeloppet för studiemedel ökar med 498 kronor per månad vid heltidsfart. Snart landar alltså 9400 kronor i fickan (1 juli 2011)

Barn ska leka säkrare: En 20 år gammal lag ersätts av gemensamma EU-regler som förbjuder en mängd allergiframkallande doftämnen i barns leksaker. Dessa nya regler gäller tillverkare, säljare och köpare. Uppfylls inte de nya säkerhetslagen är det bara att skrota leksaken. Märkning av ämnen som kan vara farliga för vissa barn ska vara tydligare. Det ska också vara lättare att i framtiden spåra vem som har sålt och tillverkat en farlig leksak.

Utrikesministern åter vid skrivbordet i sommarvädret

Annonser

Carl Bildt är åter på plats i Arvfursten palats vid Gustaf Adolfs torg. Gårdagkvällen innebar besök av Saudi Arabiens utrikesminister och båttur i skärgården med efterföljande middag.

Efter samtal med reinfeldt angående de utrikespolitiska utmaningar, som denna sommar kommer att bära med sig. Kom de fram till att situationen i Syrien troligen kommer att förvärras, även Vitryssland är ett oroligt område där det kommer att hända saker.

Greklands situation är väl den som medierna skriver mest om just nu. Återstår att se om Papandreu lyckas med det åtstramningspaket men måste införa. En svår tid för grekerna står för dörren.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/28/sommaren-ar-har/

Det är mycket oro i världen just nu

Annonser

Här hemma i Sverige vaknar vi idag efter en allsångspremiär på Skansen, vi ska rösta i tidningar på om den nye allsångsledaren var bra eller inte. Jag gillar att man nu har en som kan sjunga och inte är lika myckat ego som Anders Lundin var. Att de medverkande artisterna får komma fram mer.

I Grekland har våldsamma demonstrationer pågått inatt och det på grund av det massiva sparpaket, som parlamentet ska rösta om. De har haft det bra i landet med dubbla löner i december, låg pensionsålder och ingen som direkt kontrollerat ifall man betalar skatt. Sådant som vi i Sverige inte ens kan drömma om och nu är den goda tiden slut för dem. De vägrar att acceptera att de måste strama åt och skyller allt på regeringen. Visst är det regeringens fel i stort då de inte tagit tag i detta tidigare utan låtit det fortgå. Men för att få nödlånen kräver eu att man stramar åt sin ekonomi, precis som i lyxfällan. För att komma på fötter igen och bli av med skulderna så får man leva på minimum tills det är balans igen.

I Kabul bombar de hotell där många utlänningar brukar ta in. Ska man skylla på andra för sin situation där också? Det är deras fel att vi har ett inbördeskrig idag eller förstår man att det är regimens fel?

Jag reagerar alltid starkt då jag ser flaggbränning i reportagen och man skriker ut sitt hat mot ett annat land. Detta är uppvigling av folk mot andra för att själva slippa kritik. Diktatorer styr sina land med järnhand och förtrycker sina medborgare, men sedan skyller de på andra länder och menar att det är deras fel. Man missleder folket och eftersom man styr media vet inte de av något annat eller kan bilda sig en egen uppfattning. Tyvärr för dessa diktatorer så har de sociala medierna utvecklats och nu kan folket få information utifrån, vilket gör att man kan få en annan bild av hur världen är.

Jag tror att världen kommer att se annorlunda ut efter denna sommar.