Svältkatastrof i Östafrika

Annonser

Det har inte regnat på 12 månader och nu riskerar 1 miljon barn att dö. Vill du hjälpa till så har du information nedan.

Så kan du hjälpa till

Svenska hjälporganisationer har riktade insatser för katastrofarbete i Östafrika. Så här kan du stödja arbetet.

Röda korset: Sms:a AKUT TORKA till 72900 kronor för att skänka 100 kronor. Sätt in ett bidrag på privatgiro 900800-4 och bankgiro 900-8004 ange TORKA. Skänk en gåva online på http://www.redcross.se

Unicef: Sms:a Liv till 72900 och du skänker 50 kronor. Sätt in ett bidrag på plusgiro 902001-7 eller bankgiro 902-0017 och ange AFRIKAS HORN. Skänk en gåva online på http://www.unicef.se

Rädda barnen: Sms:a 10KATASTROF till 72950 för att skänka 10 kronor. Sms:a KATASTROF till 72950 för att skänka 50 kronor. Sms:a BARN till 72950 för att skänka 200 kronor. Sätt in ett bidrag på bank- och plusgiro 902003-3 ange KATASTROF.

Läkare utan gränser: Sms:a LIV till 72970 så skänker du 50 kronor. Sätt in ett bidrag på postgiro 900603-2 eller bankgiro 900-6032. Märk talongen AKUTINSATSER.  Skänk en gåva online på http://www.lakareutangranser.se

Plan Sverige: Sms:a KATASTROF till 72910 så bidrar du med 50 kr. Sätt in valfritt bidrag på postgiro 90 07 31-1 eller bankgiro 900-7311. Märk insättningen med KATASTROF.

 

Vilket arbete skulle du aldrig vilja ha?

Annonser

Jag vet vilket jag aldrig skulle vilja ha nämligen: telefonförsäljare. Har ni tänkt på att de alltid ringer vid middagen eller på kvällen. Okej, ibland på morgonen också.
I allafall alltid när man absolut inte vill diskutera vitaminpiller eller strumpor.

Undrar om de har order om att ringa dessa tider? Förbaskat idiotiskt i så fall. Eller har man arbetet som telefonförsäljare vid sidan av något annat?
Om det är någon som vet så lämna gärna en kommentar.

Men det verkar vara ett otacksamt jobb. Att försöka få en avig person att prenumenera på tandborstar, när den hellre vill äta upp sin mat. Jag vet hur jag reagerar och hur avsnppande jag beter mig.
Så ring inte mitt i maten, för jag har slutat att svara då. Vem vill äta kall mat?

Så telefonförsäljare tänker jag aldrig bli. Vad vill du aldrig arbeta som?

Hur semestrar du om du har någon semester?

Annonser

Alla har ju inte semester men många har det och jag funderar lite på hur man semestrar. Aftonbladet har en artikel som säger att många tar bilen på semestern. Kan det bero på att vi passar på att hälsa på hos släktingar och vänner ? En del kör väl på våldgästning, vilket inte är så populärt. Andra bjuds ju in till släkten som bor långt bort och man kan umgås lite längre tid.

Jag bodde i många år långt från mina föräldrar, som var glada över att träffa mig ett par veckor varje år. Avståndet gjorde att det bara blev just under semestern. Sedan hade jag en bekant som våldgästade hos mig varje år tills jag satte stopp. Jag kände inte för att agera hotell, reseguide och restaurang när jag helst bara ville koppla av. Blev aldrig bjuden tillbaka så det blev lite för bra tyckte jag.

Nuförtiden åker vi som jag berättat iväg ut på äventyr. Men en del år har jag tillbringat hemma, då jag inte haft råd att åka någonstans. Ett bra tillfälle att upptäcka nya platser i sin närhet. Jag tog färja ut på öar och promenerade runt och bara njöt av att finnas till. Sedan var det faktiskt skönt att komma hem till sin egen säng och kunna duscha när man ville. Jag led inte av att vara hemma. Visst hade det varit roligt att ha haft mer pengar att röra sig med men det finns gratisnöjen som man kan förgylla sina dagar med.

Vad ni än gör så njut av sommaren så länge den varar. Just denna sommar kommer aldrig igen.

Ännu en krigsförbrytare gripen

Annonser

Enligt medierna ska detta vara den sista av de efterlysta krigsförbrytarna som nu är gripen. Goran Hadzik som begått hemska brott under kriget i Kroatien. Hoppas det är sant så att domstolen i Haag nu får ställa honom inför rätta. Detta är också en varning till dem som spelar gud och dödar andra inte kommer undan. Det är endast en tidsfråga innan de hittas och kan bli dömda för sina brott. Kanske finns det en rättvisa.

Den nu 52 årige Hadzic har lyckats hålla sig gömd sedan 90-talet, men nu är han hittad och jag hoppas han förs till Haag så snart som möjligt.

Förberedelser för resan

Annonser

Nu på morgonen har jag sytt ihop två underlakan till vår säng i husbilen. Som förresten har ett namn: Blue Pearl. Men går under smeknamnet Pärlan.

Vi har en sk fransk säng, vilket innebär att det är en dubbelsäng med ett rundat hörn i ena gaveln. Alltså den blir lite kortare på ena sidan- min sida.
Men det är svårt att få tag i underlakan som passar, så jag får sy lite.

Det är inte bara det jag gör nu på morgonen utan jag kör tvättmaskiner också.

Idag är det två dagar till avresan. Ska kolla in på smhi:s sida senare för att kolla hur det ser ut på väderfronten i Europa.