Utrikesministern uttrycker sin oro

Annonser

I de senaste inläggen skriver Bildt om den oro han känner för situationen i Kosovo och de stridigheter som var igår i norra delen. EU försöker medla och det med hjälp av Nato. Det sammarbetet har tydligen också blivit bättre sedan igår och det låter betryggande, för kan inte de två enas om hur man ska agera så lär det gå åt pipan med alltihop. Kosovo har an del krav på EU och nu då de inte visar någon öppenhet mot oss så kommer de inte få igenom sina krav. Så situationen är lätt krisartad.

Höjs inte lånetaket i USA så vete gudarna vad som kommer att hända. Det verkar vara lite av en prestigesak just nu. Med valupptakt så försöker man med all säkerhet att förhindra Obama från att bli omvald. Republikanerna vill ha sin kandidat på presidentposten och jag tror att det är det som sätter många käppar i hjulet.

Nu har Sverige gett ytterligare 200 milj kronor till Afrikas horn och jag hoppas att fler länder kan göra detsamma. Vi kan inte se på när folk dör och dess styrande inte låter dem få hjälp.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/29/oro-for-usa/

Nu har vi anlänt till Fècamp

Annonser

Sitter på en parkering utanför ett stort affärscentrum och nära mc donalds. Men deras internet hittade jag inte men däremot ett annat som var öppet så nu har jag kunnat göra alla mina viktiga saker. Det var ett evigt snurrande innan vi kom fram hit och när vi kom hit så fanns det en parkeringsplats ledig som tur var.

Vi ska ta oss kustvägen ner mot Le Havre och sedan över Seine och där ligger Honfleur. Det är en stor ställplats med plats för flera hundra bilar om så krävs. Fransmännen har ju börjat sin semester denna helg så vi är beredda på att få stå tätt. Men det gick bra förra gången så det gör det nog idag med.

Igår satt vi ute hela dagen i solen och gissa om vi blev röda. Mina knän skulle kunna agera stopplyktor så röda är de och mannen blev röd i ansiktet. Som tur är så bränns det inte så vi gick nog in i rätt tid. Vår ena hund hade ont i magen igår så det blev några vändor tills allt lugnade ned sig och när han började dricka vatten så visste vi att allt var ok. Sedan låg de ute i skuggan och tittade på allt folk. Mest fransmän men någon belgare och tysk stod på ställplatsen. Vi var de enda svenskarna och vi har inte sett eller träffat på någon sedan vi kom in i Frankrike. Nu kommer en belgare som säkert också ska in på nätet. Det är ju så vi husbilsåkare får göra när vi ska in och kolla mail mm.

Det är fortfarande molnigt men +23 så det är en bra resdag. Vi hade tänkt handla här i Fècamp men staden verkar minst sagt rörig så vi väntar med det om vi inte kör rakt på någon stor supermarket.

Hoppas kunna komma med någon uppdatering senare idag……Må så gott alla

Dag 8 semester 2011

Annonser

Bara +19 och molnigt idag. Men vi blev ordentligt brända igår så det räcker.
Idag ska vi åka söderut mot Honfleur och på vägen ned stannar vi i Fecamp som har en mc donalds.
Där ska vi handla och jag ska in på internet.

Återkommer då för nu kör vi……