Båtfolket och deras toaletter

Annonser

Vi har en husbil och tankarna måste fyllas och tömmas efter en tid ute. På sajter för oss husbilsfolk tipsar många om var det finns ställen för detta och vi försöker alltid att pricka in dem efter vägen. Vid en del ställplatser finns bajamajor och man borde kunna tömma sin toa där, men gör man det är det alltid någon som anser att det är snuskigt. Jag har aldrig förstått varför det är snuskigare än att sätta sig och uträtta det man ska. Det är ju samma skit. Nåväl vi vill inte göra någon arg så vi rättar oss efter de regler som gäller.

Men vi har ofta pratat med varandra och andra om båtfolket och undrat hur de gör. Det är inte alltid de stannar i en gästhamn så de kan tömma sina tankar. Efter att varit ute med båt flera sommrar så vet jag att de flesta tömmer ut sin skit i vattnet och är inte det snuskigt så säg? Där andra ska bada låter de sin skit också bada. I Finland är det förbjudet att tömma tankarna rätt ut i vattnet och dessa båtägare åker in på svenskt vatten och gör det. Så nu vill jag tala om att vi badar inte bara i svenskars skit utan även i finnarnas. Därför borde vi också införa förbud mot detta. De ska pricka in gästhamnarna och åke dit för att tömma.

Båtägarna betalar ingen skatt för att ha sina båtar och gästhamnar finns det många. Husbilar får man skatta för och det är inte många gästhamnar vi får stå över natten på. Känns inte riktigt rättvist. När vi stått i någon gästhamn där det är tillåtet så har vi tömt våra tankar i deras tillåtna hus. Men vi har aldrig sett en enda båtägare komma med latrintanken för att tömma den.

Det är dags för kommunpolitikerna att tänka om och förstå att alla måste få finnas och att husbilar är samma sak på vägarna som båtarna är på vattnet. Campingar är till för husvagnar som behöver dessa faciliteter. Se hur det är ordnat i övriga Europa och ta efter dem.

Midsommar dag med sol

Annonser

Det var en sovande by vi gick i på hundrastningen. Men nu verkar den ha vaknat lite för jag hör grannar som slänger åtskilliga tomflaskor i soptunnan.
I ett partytält syntes hur roligt de haft igår. Allt stod kvar som de lämnat det. Jag skulle inte vilja gå in i tältet idag. Det måste lukta fördjävulskt illa.

Men jag fattar inte vad smällare har att göra på en midsommarafton? Någon idiot smällde av några vid ett tiden inatt. Tur att vi inte lagt oss då eftersom det tog en stund att lugna hundarna. Så om det finns någon rättvisa i världen, hoppas jag att den som gjorde det har en riktigt hemsk baksmälla idag.
För att göra dagen riktigt hemsk ska mannen klippa gräset.

Jag unnar folk att ha roligt men att störa grannar med nyårssmällare är att terrorisera.