Bara en sån dag

Annonser

Vissa dagar blir allt bara fel och allt krånglar. Jag har haft en sån dag idag. Så fortsättningen på min första semester kommer i morgon. För de som kanske undrar vad den blev av.
Nu ska jag nog bara vara så still jag kan. Orkar inte mer tokigheter.

Jakten har startat

Annonser

Björnjakten har börjat och det ska skjutas över 300 st björnar. Några är redan skjutna och jägarna är ute och hoppas på fler. Hörde en intervju med en av jägarna och hon sade att den björn de fällde förra året blev korv. Hon tycker inte ens om björnkött. Allt detta får mig att tänka på filmen Hungergames och jag mår riktigt illa. Just nu är det många bärplockare ute för att plocka blåbär och lingon. Väntar bara på att få läsa en artikel om att någon av dem blivit skjutna eller att något annat djur hamnat i kulregnet. Kan lägga en hundralapp på att flera av jägarna ”råkar” skuta en varg istället.

Ska vi verkligen ha dessa slaktsäsonger som gör att djur far illa? När ska vi börja tillåta att djur också har rätt att leva. Allemansrätten gäller visst inte djuren i våra skogar. Tycker detta är lika illa som rasism och det Mangs gjorde i Malmö.