Fullmåne

Annonser

Unkas har nyss ätit upp en fästing som jag tog på hans lår tidigare. Visserligen var den död, men det känns inte bra. Hoppas han har starka ensymer som bryter ned det äckliga djuret.
Svart natt, så nu ska vi sova.

Fortsättning minnen 2

Annonser

Vi var nere i värmen och njöt för fulla drag av solen och det härliga vattnet. En dag hyrde vi trampbåtar och trampade ut till en liten sanddyn som låg en bit ut. Där plockade jag snäckor för första gången i mitt liv. Jag har kvar några av dem än idag och de ligger vid vår lilla fontän i uterummet. Minnena kommer tillbaka när jag tittar på dem och då det är många år sedan jag var ute på denna resa är det fint att ha dem kvar.

Andra kvällen vi var på campingen gick vi ned till byn för att äta. Jag kommer inte ihåg om det var skolor eller barnhem vi passerade, men det var många barn som lekte vid något som såg ut som skolhus. Alla hade uniformer och vi stannade ofta och tittade en stund på dem. Vägen gick utefter havet på en stenlagd gångväg och vi såg att en del fortfarande badade trots att det började skymma. En vana vi tog var att stanna vid en bar och dricka något innan vi åt middag på den lokala pizzerian. En av killarna skulle alltid ha cuba libre som han hade lärt sig dricka när han var utomlands med sina föräldrar. Via andra var noviser när det gällde drinkar så det blev oftast öl för oss. Pizzerian bestod av ett hus där ugnarna fanns och sedan satt gästerna under markiser ute på kullerstensgatan. De hade nog bara öppet på kvällarna. Något vi ofta tittade på var servitriserna som gick med stora ölkrus och tallrikar på dessa kullerstenar, med platåskor på fötterna. Det var ett balansnummer.

Pizzerian hade femliterskrus och det beställde killarna. Jag hade aldrig orkat dricka allt öl, så jag beställde halvlitrar som räckte gott och väl. De hade inte så många pizzor att välja på och vi kunde inte italienska, så servitrisen fick välja åt oss. Det var stora pizzor, som var jättegoda. Ingenting jag ätit i Sverige smakade som dessa. Vi fick förklarat för oss att det var hajkött på dem. Idag skulle jag nog tveka inför att äta hajkött, då jag värnar om djur som riskerar att försvinna från jorden. Men jag kan inte förneka att det smakade gott. Kan också nämna att det tog lång tid innan jag åt en pizza i Sverige efter den resan.

Vi satt länge och pratade med folk omkring oss på restaurangen och hade väldigt trevligt varje kväll. När vi gick tillbaka till campingen var det kolsvart ute och det var tur att vi kunde följa den stenlagda gången. En av kvällarna fick ett par av killarna för sig att bada, men jag tyckte det var för otäckt att gå ut i beckmörkret. Ska erkänna att jag var nervös innan killarna kom tillbaka upp ur vattnet. Har för mig att vi stannade en vecka där och det  var en fin upplevelse.

Men vi ville se Venedig och en morgon rev vi tälten för vidare färd söderut.

Fortsättning följer…….

Inte så konstigt

Annonser

Gårdagen var rörig och mycket strulade hela tiden. Såhär i efterhand ser jag att det inte var så underligt, då flera hemska saker hände ute i världen. Gasattacken i Syrien, fick mig att tappa andan och bilderna som visades på tv var fruktansvärda. Där låg barn i rader helt orörliga som om de sov, när de i verkligheten slutat andas helt. Barn som dagen innan kanske lekt ute och försökt ha ett normalt liv, trots kriget som pågår. Ska människor offras för att USA ska ingripa i Syrien?, var det första jag tänkte. Obama har ju sagt att det som skulle få dem att ingripa var just en gasattack. Vem eller vilka det än som gjort detta, så borde de verkligen få stå till svars. Jag hoppas att Obama inte skickar dit några soldater eller flygplan. Det måste finnas andra lösningar på detta.

Det andra som hände var ju kidnappningsförsöket i Somalien. Ett land som verkligen gjort sig känt för att ha ligor som gör sådana saker, för att sedan köra utpressning om offren ska släppas. Vågat av politikerna från vänsterpartiet att åka dit och jag hade aldrig gjort det. Som att leka med elden. Det verkar som att de var väntade och blivit förådda av någon. Kidnappning är inte något spontant utan säkert väl förberett av förövarna. Utgången blev ju inte till kidnapparnas fördel men inte heller något bra för politikerna. En död och en skadad och säkert oerhört skakad över händelsen.

Jag tycker allt bara blir värre och värre överallt. Undrar vad allt ska utmynna i?