Hoppas ni är förberedda

Annonser

Påsken närmar sig och färden till Blåkulla. Hoppas alla kärringar har trimmat kvastarna ordentligt och fångat in katten. Jag har ingen katt så jag måste ut och låna någon grannes. Ett par fina är inspanade och någon av dem kommer få en fin flygfärd med mig. Avfärd är planerad till skärtorsdagen eftersom jag har rätt lång väg dit. Hoppas vädret blir gynnsamt med fina vindar och uppehåll. Får väl hålla en koll på vädernisse de närmaste dagarna. Just ja, kitteln fyller jag med whisky. Har skippat kaffet då magen blir så konstig av det. Eftersom det är fest passar lite starkare drycker bättre.

påskkärring

Alla spelar inte fotboll

Annonser

Det har varit en het debatt i byn under gårdagen. Jag har berättat att vi äntligen ska få vårat utomhusbad och att byggstarten är planerad till i år. Vid ett möte igår hade tydligen alla som är engagerade i byns fotbollsklubb mött upp. I vår lokaltidning står det att det blev ett ramaskri när servicenämndens ordförande berättade om planerna var badet ska ligga. Han fick tydligen utstå hård kritik från alla fotbollsmänniskor. Kommunen har lagt en budget för hur mycket det hela ska kosta och då man äger mark vill man använda den till badet.

Förslaget är att ta halva delen av en gräsplan där man idag spelar fotboll. Till saken hör också att fotbollsklubben redan fått en plan med konstgräs. Det innebär att de har två hela planer för elvamannalag med gräs. Om badet ska ta en del av gräsplanen blir det en sjumannaplan där istället. De har också fått en helt ny idrottshall med omklädningsrum. Måste ha kostat en hel del pengar att bygga allt detta.

Jag anser inte att hela byn ska bli lidande för att de som spelar fotboll ska få sin vilja igenom. Alla spelar inte fotboll och istället för att att protestera kunde de komma med alternativa lösningar om det nu är så hemskt att de ska ge mark till badet. Men som vanligt är det så lätt att klaga istället för att komma med nya alternativ. Som vanligt ska en sport ha företräde framför något annat. Byn har väntat på detta bad i många år nu och när det äntligen ska bli ett, blir det ramaskri från dessa bolldårar.