Hösten är skit

Annonser

Det började så bra i morse med solsken och glada hundar. Vad blev det av det? Precis som det brukar på hösten, så kom regnet och nu har det regnat i flera timmar. Det är mörkt och hundarna är jättesura. Meterologmänniskan sade att det skulle vara uppehåll idag och den prognosen var väl för Karibien eller nåt. För inte en stavelse stämmer. Nej, jag tycker inte om hösten. De krispiga kalla morgnarna finns inte och de vackert färgade löven finns bara på bilder. Det är blåsigt, kallt och vått. Löven slaskiga och hala. Allt bara slokar och är brunt i hundra olika nyanser.

Sedan har jag fått något djäkla program på datorn som ploppar upp fast jag inte använder det. Ett hjälpprogram som man kan chatta i med tekniker. Om jag inte behöver den hjälpen så borde den vara still. Men den poppar upp och det är så irriterande. Får inte bort skiten heller, men trägen vinner och endera dagen försvinner det.

Jag känner mig lika tråkig och trött som vädret utanför mitt fönster. Fast i natt hade jag inga mardrömmar. Jag drömde något men hade endast en bra känsla när jag vaknade.

Undrar lite hur denna jul och nyår kommer att bli? Våra föräldrar kan nog inte komma hit, för vi klarar inte av att bära in dem i huset och nu behöver de så mycket tillsyn att det blir svårt. Det är jobbigt att märka hur de åldras för varje månad, ja, varje vecka faktiskt. Vi vet ju att det är naturens gång, men det är inte roligt. Om bara pappa kommer till boendet nära vårt hus, där farmor redan bor, så hade vi tänkt packa ned julmat och gå bort dit med den. Då kunde vi äta julmiddag där. Jag håller tummarna att det blir så.

händer

Inte utan problem

Annonser

Det är en del krux med att duscha och tvätta håret, nu när foten är skadad. Vi har ju två duschkabiner, varav den ena är en ångbastu. Tyvärr så slutade den att fungera innan sommaren och vi bestämde att det var dags att köpa en ny till hösten. Jag bastar ju sällan men mannen älskar att göra det under hösten och vintern, så en ny ska det bli. Eftersom jag skadade foten fick de planerna skjutas på framtiden.

Jag sitter på en pall i kabinen och det fungerar rätt bra trots allt. Men känns lite osäkert och innebär en del krångel. Håret tvättar jag två gånger i veckan och den ena gången är på onsdagar. Eftersom det känns lite skakigt att sitta på en pall i duschen så vill jag inte göra det när jag är ensam hemma. Därför blir det innan läggdags och då får jag lägga mig med vått hår. Efter ett tag har det börjat uppstå en Stig-Helmer tofs mitt på huvudet, då jag ibland måste sova på rygg. Jag har långt hår, men trots det har det blivit så.

När jag blev av med gipset, bestämde jag mig för att försöka tvätta håret på onsdag morgon. Det är innebär att jag sitter på en stol utanför duschkabinen och lutar mig över kanten som är knähög. Höger arm lägger jag på pallen som står i duschen och med böjt huvud utför jag tvätten. Det rinner vatten på höger ben och det är ok eftersom det är mitt friska ben.

Lustigt att det känns som en seger varje gång jag lyckats tvätta håret och även duschat. Det hade jag aldrig trott innan jag skadade mig. Min beundran för alla med ett handikapp har växt och hur de klarar sin vardag. Tror också att min förståelse också blivit större. De utför stordåd varje dag, när de övervinner alla hinder de stöter på.