Äntligen uppehåll

Annonser

Första dagen på en vecka som det inte snöar och äntligen har temperaturen stigit så saltet smälter snön. Håller det i sig såhär, kan vi gå morgonpromenad i morgon. Idag har hundarna fått vara i trädgården och jag tänker inte lägga in fler snöbilder på dem. Är less på det vita, även om hundarna accepterar att det är där.

Dagen började vi med att titta på Vasaloppet och samtidigt äta frukost. För mig är just denna tävling ett avslut på vintern.

Även om jag tidigare sprungit maraton som är 4 mil, så skulle jag aldrig drista mig till att åka skidor i 9 mil. Känner blodsmaken i munnen och hur ont det gör i kroppen. Tycker att alla som klarar av detta lopp är vinnare. Som de kämpat och fortfarande kämpar för att komma till målet i Mora.

Mr J och jag sitter nästan och kokar av ilska i biblioteket. Våra föräldrar har fått var sin faktura från Vellinge taxi. På farmors står det att hon den 12/12-17 åkt färdtjänst till Vellingeblomman. Men hon har aldrig åkt därifrån! Allt till en kostnad av 104:-. På pappas står det att han den 12/12-17 åkt till Vellingeblomman. Men han har tydligen raggat upp någon där för på resan hem är det två personer. Hans faktura är på 156:-. Nu är det så att ingen av dem har färdtjänst, då de sitter i rullstol och näppeligen orkar att åka själva och handla. Vad pappa skulle göra i en blomsteraffär begriper inte jag och jag vet att han aldrig varit där.

Alltså har de fått bluffakturor och det gör mig så förbannad att lura människor på över nittio år, på detta sätt. Måndag i morgon och vi laddar inför den utskällning som vi ska leverera.

Idag tar vi det lugnt och tänker på våren som förhoppningsvis snart är här. När vi kan ha öppet till trädgården hela dagarna och hundarna kan ligga i gräset. Hoppas mina krokusar har klarat sig. De började spira före detta vita föll ned och kylan bet sig fast. 

Såhär ska det se ut.