Livet från den soliga sidan

Annonser

Regnet bort och himlen blå med en sol som sakta steg på skyn. Så det som var lite kyligt vid tio blev väldigt varmt vid tolv på dagen. Lite vått då det faller dagg nu varje morgon. Vi brukar sätta oss ute en stund inna det är dags för frukost. Prata lite och titta på när hundarna leker och kör sina race. Lino har börjat sova längre om morgnarna och halv tio till tio är perfekt tycker vi. Slow mornings är vår melodi. Först lite morgonkel, sedan dags för att gå ut och öppna upp huset för världen. Jalusierna trycks upp och vi går ut för att möta dagen. Oftast kan vi göra så, men det finns ju dagar då det regnar och då blir dessa morgnar ute lite kortare. Även hundarna vill gärna gå in vid sådant väder.

Vi brukar turas om att vara ute med hundarna på morgonen efter frukosten då vi tvättar oss och klär på oss dagskläderna. Alltså de kläder vi använder om dagarna vilket kan variera beroende på vad vi tänker göra på dagen. JR tänkte riva ut den heltäckande mattan i Mackan. Det gick bra och sedan måste golvet göras rent från klister/lim och det var en dags jobb.

Men JR tror att det mesta nu är borta efter dagens arbete. Återstår att se i morgon hur det ser ut. Vi har inte bråttom och jag försöker intala JR det. Ska tvätta två dynor som vi har liggande framme vid sätena när vi kör och hundarna gärna ligger på. Eller Turbo ligger ofta uppe på soffan bakom mig. Vi brukar ha Lino mellan oss för han har ju en tendens att må illa då och då. Hoppas att han växer ifrån det som våra andra hundar gjorde. Vår Nellie spydde varje gång efter någon kilometer, men när hon blev äldre hade hon inga problem.

Vi hade Pärlan då. Vår första husbil som var en Hobby med Fordmotor och som gungade ordentligt. Med en sk fransk säng där Nellie ofta låg och JR kunde se henne studsa i sängen när vi körde, ibland även med benen upp i luften. JR kunde bli fruktansvärt sjösjuk i den husbilen då det blåste. Vår Mackan är styvare och bättre.

Turbo vill gärna hålla koll på att JR inte kör iväg med husbilen. Hon älskar att åka i husbilen. Vi brukar alltid stanna någonstans så hundarna får sig en kort promenad på ett nytt ställe. Turbo vet det och därför tycker hon att det är så roligt.Lino har inte upptäckt detta ännu men det kommer. Han vill bara följa med dit vi ska.

Idag har vi varit ute i över fem timmar och Lino har varit igång hela tiden. Vi åt våra galette ute och solen värmde så skönt. Ett tag kunde jag inte ha fleesen på mig för det blev för varmt. Tänk, så skönt att kunna konstatera det. Älskar dessa vintrar.

Vi planterade ju vår andra kottepalm här och den ser ut såhär nu. Vår andra såg likadan ut för något år sedan och idag ser den ut såhär:

Lite skillnad på palmerna. Så stor och fin den blivit. Har ingen aning om den blir större eller högre men vi har plats för den så. Det har blivit en riktig palmudde här nu. Precis som vi ville.

Ser ut som vi får fler dagar liknande denna så vi hamnar säkert ute idag med. JR fick ett av sina beställda paket idag och i morgon ska han få sitt andra som är ett nytt mobilfodral. Det han har nu har mer patina än snyggt.

Torsdag och Trettondagsafton i Sverige i morgon. Så vi höres då väl?