Tidig morgon för en del

Annonser

I morse var det dags för JR att åka till vårdcentralen och lämna prover. Jag och hundarna kunde sova en timme till. Men så kom JR hem och vi gav oss ut i en regnvåt trädgård. Det har regnat väldigt mycket inatt och även på morgonen. Jag är bara glad att det inte var snö som föll, men eftersom vi hade flera plusgrader så var chansen inte så överhängande för det vita. Men längre upp i bergen har det kommit lite snö. I alperna har det snöat ordentligt så nu kan alla pusta ut för skidsäsongen är räddad.

Inte alls mysigt att vara här på udden eller på baksidan idag då det var en isande vind. Men naturligvis ville hundarna dit titt som tätt för det är ju där det händer. Men än så länge har de inte startat gräva i gatan även om det sitter lappar uppe att de ska stänga av diverse saker på höger sida av gatan på torsdag. Måste berätta något lustigt. Igår när vi gick ut sista kissturen för hundarna efter midnatt så var det kolmörkt. Gissa om vi blev förvånade då vi alltid har gatlyktor som lyser upp vår trädgård. Men det var svart och även på George Clemenceu och när vi tittade ner mot leden var alla gatlyktor släckta där också. Inte ett lyse i något hus och tittade vi upp mot torget så var det svart även där. Men vi hade ljus inne och el. Mysko kändes det som. Undrar vad som hänt?

Nog ser det varmt och fint ut men det var inte någon dag man vill vistas ute i så länge. Men vi var ute lite korta stunder som ca 20 minuter eller så i flera omgångar. Lino var väl inte så förtjust i att vara inne men när han varit ute en stund ville han gå in. Det är ju hans första vinter så det blir lite av en omställning för honom. Men han blir ju äldre för var dag och lär sig hur livet är. Nu har han lärt sig sova till halv tio/ tio på morgnarna och det är en stor framgång. Vi får våra timmar och mår så mycket bättre när vi är utsövda.

Jag lovade ett foto på en upptäckt jag gjort.

Nå ser ni den gröna knoppen till vänster på fotot och den till höger? Mina tulpanlökar har börjat titta fram. Det blir en vår inom en snart framtid även om det känns som ett bakslag just nu. Men jag har kikat och nästa vecka blir det varmare.

Man ska se positivt framåt anser jag.

Duggregn och inte roligt

Annonser

Lino är inte förtjust i regn och Turbo vill bara ut för att snabbt gå in efter att ha gjort sina behov. Så det blev snabba vändor mellan duggregnet. Ett tag såg det faktiskt ut som att solen skulle bryta igenom molntäcket, men tyvärr blev det inte så. Läste att det snöat i bergsbyarna bakom oss och är så glad att slippa det. Men jag upptäckte något idag och eftersom det var så tråkigt väder hade jag inte kameran med ut. Därför blir det ett foto inom kort på min upptäckt.

Jag satte lakanen i tvättmaskinen och JR tog Mackan till Super-U för att veckohandla som kallar det. Då köper han alla basvaror och de som är tyngre. Var ute med hundarna en stund när det var uppehåll men efter ett tag började det att regna igen och så var det så kallt. Därför tyckte vi att det var dags att gå in i värmen. Jag satte mig i soffan med Lino och Turbo nedanför. Lyssnade på en pod och somnade nästan själv. Det tar alltid minst tre kvart för JR att handla och när det är mycket blir det en timme så vi hade en lång skön stund.

Efter att ha stuvat in alla varor = mitt jobb, så hämtade JR hem den gula tunnan och rullade ut vår gröna. Sedan ville hundarna komma in och vi var inte sena att göra detsamma. JR tittade på en film Gossip som var mycket rörig och jag tappade intresset rätt snabbt, men i stort sett hela svenska skådespelareliten var med i filmen. Margareta Krook var helt magnifik och unik som skådespelerska. Inte den bästa av Colin Nutleys filmer men som alltid fina bilder och vyer. Han har en underbar känsla för svensk natur.

Just nu känner vi oss lite tilltufsade då vi är lätt förkylda och det är väldigt synd om oss. Äsch så farligt är det inte men det är inte så roligt att snora. Övergående krämpor och annars mår vi bara bra.

JR hade tänkt tända en brasa i eftermiddag men vi har det så varmt i huset att det kändes lite överkurs. Så skönt att inte ha ett stort hus som behöver värmas upp hela vintern. Vi har lika varmt i alla våra rum även om JR har stängt av en del element. I sovrummet har vi aldrig på elementet eller i biblioteket.

Så då har vi startat en ny vecka.