Ännu en härlig dag

Annonser

Nu blir man en del svettig när man cyklar eftersom det är varmt ute. Men vi kämpar på och det ger resultat. Känner mig betydligt starkare i benen och det är ju precis det jag eftersträvar. Idag blev jag väckt av Lino som slängde sig ner vid mitt huvud och var mycket kärvänlig. Så jag masade mig upp eftersom klockan var tio. Öppnade upp huset och satte mig ute efter att ha spänt upp parasollet. JR vaknade ungefär en timme senare och så var alla samlade.

Denna söndag har varit lugn och vi har kunnat njuta av fågelkvitter med en del avbrott av bilar som kört som galningar på leden utanför byn. Ungdomar so har för mycket testoteron troligtvis. Vi satt ute en lång stund idag efter att JR gjort klart det som vi nu döpt till slussarna i Beziers. Det är så snyggt och bättre än vi kunde föreställa oss.

Så varmt i solen och mina fötter är redan bruna av solen då jag inte har sockor längre. Ändå tillbringar jag oftast min tid i skuggan. Därför sitter vi här väldigt sent på kvällen för solen är lite väl varm på dagarna.

Livet är ändå för härligt nu när värmen anlänt. Vi funderar på att gör iordning poolen inför badsäsongen. Vår fina H har bokat in en resa till oss och naturligtvis ska han få svalka sig om det blir varmt. Vi har ju en del arbete högt upp som JR vill ha hjälp med så det kan bli lite svettigt. JR har planer på gång minsann.

Hundarna har varit stilla för det mesta men så kommer det ju turister med konstiga saker på ryggen och annat som är väldigt farligt enligt Lino. Men efteråt är de rätt trötta och sover.

Ny vecka och vi ser fram mot att njuta av livet även då.

Joho då det kunde bli varmare

Annonser

Hundarna har flämtat idag och dragit sig in i hallen för att få riktig skugga och lite svalka. Värmen kom nog lite plötsligt för dem också. Även JR har varit inomhus och fogat kaklet på spisen, vattenfallet som han kallar det. Det ser faktiskt ut som ett sådant. Snyggt blir det och kladdigt var det tyckte JR. Han hade funderingar om att en dagisfröken hade lätt kunnat sadla om till murare då de är vana vid att kladda med färger och dylikt. Jag vet inte men det var väl lite funderingar han hade eftersom han tycker att det är ett så tråkigt göra.

Kastanjen blommar för fullt och det är så vackert. Jag samlar kaffesump som jag lägger runt rötterna på mina rosor och istället för att samla massor så går jag ut varje dag med en dos till en ros. Ikväll har vi vattnat ordentligt för första gången i år och det brukat vi göra var tredje dag under sommaren. Såvida vi inte får vattningsförbud för då får vi verkligen vara mer restriktiva. Men än så länge har det inte varit så tufft någon sommar som vi bott här.

Än så länge är det skönt att sitta ute och vi gör det till fram på kvällen då vi har våra lektioner och hundarna vill gå in och sova. De blir trötta av att vara ute hela dagarna. Vi har inte gjort i ordning poolen ännu så det blir duschen som får svalka oss efter dagar med värme.

Mac Scot har börjat plantera om framför huset och det blir nya träd ser jag. Två olivträd i stora krukor och sedan andra träd som jag inte vet vad det är för sort. Men det blir säkert fint när de är klara. Jag är glad eftersom jag tycker om träd och det blir lummigt och fint igen framför deras hus. Jag brukar ofta vinka till deras töser när de är ute. Så söta flickor som har lyckan att bli tvåspråkiga då mamma är fransyska och pappa skotsk med en härlig accent.

Har jag berättat att detta är en sorts aloevera? Men så är det faktiskt och jag var lite förvånad när jag fick reda på det. Men den växer och idag är den en stor fin buske, precis som jag hade tänkt mig. Undrar om den kommer att blomma eller inte har blommor? Spännande att se hur den utvecklar sig.

Mullbärsträdet är på framfart och snart ser vi inte fula huset som jag kallar nybygget på vinfältet. Tycker att huset är en stor klump och inte alls smakfullt, men det verkar vara ett slags standardhus som de bygger här nere.

Sommaren är här och vi hoppas på lite svalare väder ett tag i alla fall. För vi måste göra poolen badklar innan den riktiga värmen kommer. Vi väntar ju besök av H nästa månad och en blek svensk som inte är van vid varma temperaturer behöver doppas i vatten med jämna mellanrum.