Riktigt aprilväder idag minsann

Annonser

Dagen började med lite moln och sedan övergick det i åskväder, för att återgå till sol och innan solen gick ner kom det en regnskur igen. Ja så var dagen , ja just det jag glömde blåsten som kom innan regnet. Jag hade tagit ut kameran men det blev för kallt och mina fingrar var stela av blåsten. Så idag tänkte jag faktiskt gå tillbaka till ett specifikt år och plocka ett foto per månad under det året.

Jag valde 2013

Januari 2013 och det var snö som vi pulsade runt i. Ja även i skåne kan det var rejält med snö korta stunder.

Februari och ännu var det inte slut på snön. Det brukar vara den månaden då det kan vräka ner snö i sidled och vägar blir ofarbara så en del arbetskamrater inte kunde ta sig till jobbet. Kallt och halt som bara den. Inte något jag tyckte var så trevligt.

Mars och nu var man rätt trött på vintern och längtade till att få ta bort pyjamasen på Mackan. Vi började planera var vi skulle bege oss på semestern detta år. På den tiden satt vi med Borderatlas och bläddrade för att hitta ställplatser där vi kunde stanna en natt eller flera.

Vi hade ingen pool men en bubbelpool i uterummet som vi utnyttjade ofta. Det var rätt mysig att sitta där och titta på tv samt äta en liten bit och låta kroppen få massage. Den kan jag faktiskt sakna lite under vintern här nere. Men vi hade inte en öppen spis vilket vi har här så vi njuter av den istället. Men man vet aldrig för det finns ju uppblåsbara bubblare och vi hade en sådan först vilket fick oss att inse att vi verkligen behövde en riktig. Men en uppblåsbar vore kanske en bra idé?

I Maj 2013 hämtade vi hem Kuma till vår flock. Unkas tog honom till sitt hjärta direkt och de blev riktiga bundisar. Nellie var nöjd med ännu en kille att tjusa men hon visste inte att han också var kastrerad.

Juni och äntligen lite värme med dagar ute i trädgården där hundarna sov i skuggan av vår höga häck. Vi satt ute på vår bänk och tog en öl när vi pustade ut efter arbetet. Jodå Nellie låg också där men ville gärna ha lite eget space och ofta nära mig. Min lilla princessa som luktade så gott på hjässan.

Juli och semester. Detta år tillbringade vi i Sverige och körde utmed Göta Kanal. Vi hade faktiskt tur med vädret och det blev en lyckad resa. JR lyckades köra över vår lilla grill och sedan dess har vi inte haft någon. Vi kom på att egentligen så tycker vi inte direkt om grillad mat. Jag tycker att det ofta blir för torrt och tråkigt. Så vi sörjde inte grillen.

Augusti innebar flera helgresor runt om i skåne. Denna bild är tagen i Lundåkrahamnen i Landskrona som vi tycker är en trevlig ställplats. Roligt att titta på alla båtar som kommer och seglar ut.

Såhär ser det ut på den ställplatsen.

September och hösten gör sig påmind, men vi hade en del fina dagar då vi körde ut med Mackan för att få lite rekreation på helgerna. Men med hösten kommer även de regniga dagarna som ibland aldrig verkade upphöra.

Oktober och nu var det nästan slut på husbilsåkandet för detta året. Vi gick långa rundor med hundarna och fick ändå en del frisk luft. Men det gällde att klä sig för vinden kunde vara rätt bitig och vissa dagar måste man ha handskar på sig. Skönt att komma hem och kunna lägga sig i bubblet efteråt.

November i skåne innebär dimma och det hade vi många dagar med.

Lite snö fick vi december 2013 men det stannade inte så länge. Så vi är vana vid gröna vintrar sedan många år.

Ja det var det året och en hel del förändringar blev det. Kuma kom till oss och jag startade mitt företag. Detta innebar att jag arbetade hemifrån så hundarna hade mig hemma vilket de verkligen tyckte om. Mina axlar sjönk ner och jag mådde så mycket bättre. Det har ju både för och nackdelar att vara sin egen. Men det var ju endast ämnat för en tid så det kändes bra för mig.

Fredag nu och vi får väl se hur vädret tänker vara då.