Äntligen är regnet borta

Annonser

Det har åskat och blixtrat inatt och det började precis när vi skulle ta ut hundarna för nattekisset. Ni kan ju tänka er att vi insåg att det inte var någon idé, så vi satt nog en halvtimme och väntade på att det värsta var över. Därför blev det en rätt sen säng gång för oss igår natt.

Himlen var desto mer trevlig i morse och nu hoppas jag att alla växter får återhämta sig i solen. Jag körde en maskin med tvätt till H så att han har rena kläder med sig hem. JR hade glömt det viktigaste man ska ha till raclette och det är osten. Därför blev det en tur för honom på teslan efter frukosten.

Idag är det näst sista dagen H är hos oss och han har nog lite hemlängtan till sitt eget krypin. Borta bra men hemma bäst heter det ju. Han är ju vuxen och då har man sina egna vanor och precis som vi känner är det alltid det man mår bäst av. Men vi kommer ju sakna honom och ser fram mot nästa besök.

Idag har herrarna målat gallren framför toalettfönstren och det blev så fint. Inte så arbetskrävande så H gick ut och staplade ved i vårat vedhus. Ja, det är ju inte så mycket till det men det är vad vi har just nu. Så småningom ska vi bygga ett riktigt skjul till veden. Det har inte hamnat högst upp på att göra listan men det finns där. Vi tar ju allt i vår egen takt utom när H är här då blir mycket gjort i expressfart. Så nästa vecka får JR vila upp sig lite.

Så nu knyter vi ihop tio dagar av mycket arbete och är glada för all hjälp vi fått. Tråkigt att vädret inte varit så fint alla dagar men H tycker inte om för mycket värme så han är nöjd.

Fredag och inköpsdag

Annonser

Idag var det dags att köpa mer mat och JR körde iväg med H. Jag stannade hemma med hundarna och det är skönt med lite egentid. Är väl inte så van med att ha gäster såhär länge. Så jag körde en tur på sittcykeln, gav hundarna deras morötter och diskade ett stort fat. Men den stunden var guld värd för mig och desto mindre för Lino som inte tyckte att det var så roligt.

Tog en hink och klippte bort alla vissnade rosor som regnet förstört. JR och H tog bort en rot som börjat komma upp från marmorplattorna på uppfarten. Förbaskade regn säger jag. Nu räcker det tycker jag.

Som vanligt hade jag sällskap och det av hundarna vilket bara är trevligt. Tyvärr blev det molnigt på sena eftermiddagen och vi valde att gå inomhus .

Man blir så glad av att lukta på rosorna och se hur vackra de är.

Grannen två hus bort har verkligen vackra rosor och det är tydligen fler än jag som älskar just dessa blommor. Jag njuter av denna utsikt.

Jag har ju börjat på min rosen trädgård som ska bli just här och det artar sig bra faktiskt.

Nu är det snart slut på tiden tillsammans med H och trots att vädret inte varit så sjusärdeles varmt så har vi haft det bra. Två dagar till och så flyger han hem till sitt igen. En vecka går så fort ibland.

Vad ska man säga sista helgen med gänget blir det väl.